Ameliorarea raselor de animale a intrat serios in vizorul mai marilor Agriculturii romanesti. Acestia au gasit si modul de finantate. Este vorba despre ajutorul de minimis se acorda pe achizitionarea de femele ovine de reproducție cu varsta de minimum 1 an la data solicitarii sprijinului si pentru juninca din rase specializate – vițea diagnosticata gestanta din rase specializate, cu varsta cuprinsa intre 18 luni – 25 luni.
Schemele de ajutor de minimis se acorda intreprinderilor din domeniul zootehnic care isi desfasoara activitatea in sectorul productiei primare in vederea ameliorarii valorii genetice a septelului de animale. Beneficiarii schemelor sunt crescatori de ovine ori bovine, persoane fizice care detin certificat de producator, crescatori de ovine sau bovine, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale, crescatori de ovine ori bovine, persoane juridice, precum si orice forme asociative cu sau fara personalitate juridica. Pentru a fi eligibili schemei de ajutor de minimis, beneficiarii trebuie sa detina: minimum 150 capete și maximum 1000 capete femele ovine in respectiva ferma, in vederea achiziționarii de berbeci de reproducție din rase specializate. La bovine solicitantul trebuie sa detina minimum 3 capete si maximum 10 capete vaci, in vederea achiziționarii de juninci din rase specializate.
Achizitionarea de berbeci de reproducție din rase specializate se realizeaza respectand proporția de un berbec din rase specializate la 30 de capete femele ovine detinute de beneficiar. Numarul maxim de berbeci de reproductie care poate fi achizitionat de un beneficiar trebuie sa corespunda, aplicand proportia mentionata, unui numar de 700 capete femele ovine/beneficiar. Achiziționarea de juninci din rase specializate se realizeaza pentru atingerea unei dimensiuni minime de 10 capete bovine femele pe beneficar, iar numarul maxim de juninci din rase specializate pentru care se acorda ajutor de minimis este de maximum 10 capete ale unui beneficiar.
Valoarea sprijinului financiar acordat prin schemele de ajutor de minimis se exprim sub forma unei subventii. Cuantumul sprijinului financiar, reprezentand ajutor de minimis care se acorda beneficiarilor este de: maximum 2.500 lei / cap berbec de rasa specializata si de maximum 5.000 lei / cap juninca din rasa specializata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.