Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura Neamt incepe eliberarea adeverintelor pentru beneficiarii pentru ajutoarele naționale tranzitorii in sectorul zootehnic, la specia ovine – caprine, care intentioneaza sa acceseze credite pentru finantarea activitatilor curente, de la bancile care au incheiat conventii cu Agentia.
Creditele ofera producatorilor agricoli posibilitatea utilizarii de resurse financiare, necesare activitatilor curente, pana la efectuarea, de catre APIA, a platii primelor de exploatatie si pe cap de animal la care sunt indreptatiti potrivit prevederilor legale. Cuantumul maxim al platilor este de 80% din valoarea creditelor acordate de banci fermierilor.

Mihai Dorneanu – Director APIA
“Potrivit conventiilor, la solicitarea scrisa a fermierului, APIA Neamt elibereaza o adeverinta de inregistrare a fermierului prin care confirma ca beneficiarul a depus cererea de plata pentru sectorul zootehnic la specia ovine – caprine, aferenta anului 2014, ca s-au efectuat verificarile privind datele din cererea de solicitare a subventiilor pana la data emiterii adeverinței, conform reglementarilor in vigoare, precum și numarul de animale solicitate pentru prima pe cap de animal. De asemenea, in adeverința se precizeaza ca beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plata la data emiterii adeverinței și ca beneficiarul a atașat cererii toate documentele prevazute de legislația in vigoare. Reafirmam recomandarea adresata potentialilor beneficiari interesati sa isi aleaga Creditorul numai dupa un studiu atent al conditiilor de creditare impuse de fiecare banca, pentru a obtine conditiile de creditare cele mai avantajoase si care se potrivesc cel mai bine profilului exploatatiei sale.”

Pentru acest an, La APIA Neamt, la ovine si caprine, s-au depus cereri de subventii pentru efective de 150.000 oi si 30.000 capre. Acum este vorba de un avans de subventii pe care, daca vor, ii pot primi credit bancar in contul platilor cuvenite.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.