Consilierii județeni PNL Neamț au solicitat ieri convocarea unei ședințe extraordinare pentru alocarea banilor pentru primăriile din Neamț, dupa ce marti, ALDE-PSD si PMP au refuzat sa introduca pe ordinea de zi proiectul care prevede repartizarea pe unitățile administrativ – teritoriale din județul Neamț a peste 28 de milioane de lei. Pana stazi la pranz, cererea liberalilor nemteni nu fusese luata in seama. Pe site-ul CJ Neamt nu fusese anuntata nicio sedinta de consiliu.

Comunicat de presa, PNL Neamt:

Consilierii liberali solicită convocarea în ședință extraordinară a Consiliului Județean Neamț, la data de 29 august 2019, ora 15.30, pentru a pune în dezbatere și vota proiectul de hotărâre care prevede repartizarea pe unitățile administrativ – teritoriale din județul Neamț a sumei de 28.492 mii lei.

Solicitarea vine după ce în cursul zilei de marți, 27 august, majoritatea PSD&ALDE au refuzat să includă proiectul pe ordinea de zi.

Solicităm convocarea unei sesiuni extraordinare pentru a putea să alocăm banii necesari tuturor primăriilor din județ. Neamțul este singurul județ din țară unde Consiliul Județean nu a realizat repartizarea sumelor cotei de 7,5% din impozitul pe venit estimat a se încasa la bugetul de stat în anul 2019. Bani necesari pentru continuarea proiectelor de dezvoltare. Îi invităm pe cei de la ALDE și PMP să ni se alăture, să susțină și să voteze acest proiect. Să lase deoparte interesele personale și să arate că sunt alături de nemțeni, de primari”, a declarat liderul consilierilor județeni liberali Florin Hopșa.

Potrivit proiectului de hotărâre inițiat de consilierii județeni liberali se aprobă repartizarea pe unitățile administrativ – teritoriale din județul Neamț a sumei de 28.492 mii lei, reprezentând Fondul la dispoziția Consiliului Județean Neamț, pe anul 2019, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare, pe care unitățile administrativ – teritoriale din județ, în mod justificat, nu le poate finanța din veniturile proprii și din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.

Consiliul Județean Neamț este singurul Consiliu Județean care nu a realizat repartizarea sumelor mai sus menționate, iar nevoia localităților pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură și pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare este foarte mare”, se arăta în proiectul de hotărâre.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.