Continuă telenovela bannerului cu care sindicaliștii Europol Neamț protesteaza impotriva mafiei din Ministerul de Interne, chiar la ușa IPJ Neamt. Bannerul inscriptionat cu mesajul  ”Jos mafia din Ministerul Afacerilor Interne! Jos mafia din Poliția Română!”, a disparut pentru a doua oara din fata sediului Politiei Neamt.

Prima data, un banner cu acelasi mesaj, amplasat pe 6 iunie la intrarea in sediul IPJ Neamt, a fost dat jos dupa mai putin de 3 ore, dupa ce s-a pus in miscare o masinarie de tip aparat represiv (detalii AICI România democrată! Poveste cu polițiști și un banner pus în poarta IPJ Neamț, cu mesajul: ”Jos mafia din Poliția Română”). Bannerul a fost platit de sindicat, insa dupa ce a fost dat jos, nu a mai ajuns in posesia sindicalistilor, fapt pentru care s-a depus o plangere la Parchet.

Un alt banner cu acelasi mesaj, a fost montat apoi, pe 14 iunie, langa gardul IPJ Neamt, in apropierea intrarii in institutie. De data asta, bannerul a fost amplasat cu acordul primariei Piatra Neamt. ”Am trimis un mail la Primaria Piatra Neamt, prin care am cerut aprobare privind amplasarea bannerului. Intrucat in 48 de ore nu am primit un raspuns negativ, inseamna ca demersul este aprobat. Asa spune legea. Daca in 48 de ore nu se transmite un raspuns negativ, se considera ca solicitarea este aprobata”, spunea la vremea respectiva Ioan Cănărău, liderul Sindicatului Europol Neamt.

Dupa doar 4 zile, adica astazi, 18 iunie, bannerul a disparut. Ioan Cănărău a declarat in urma cu scurt timp, ca nu este in judet, dar a aflat de la colegii de sindicat ca actiunea sindicala a fost din nou sabotata, iar bannerul a disparut chiar de sub geamurile conducerii IPJ Neamt. In jurul orei 16:30, liderul de sindicat a reclamat furtul la 112, iar in conditiile date, Politia Municipiului Piatra Neamt ar trebui sa intocmeasca un dosar penal.

Conform unor surse din primarie, zilele trecute, primarul Carabelea se pregatea sa semneze o dispozitie către Publiserv, pentru îndepărtarea bannerului din fata IPJ Neamt. Daca se confirma ca bannerul a fost luat de firma primariei la dispozitia primarului, ancheta pe dosarul furtului reclamat astazi de sindicalisti, s-ar putea indrepta in directia respectiva. Totodata, exista informatii conform cărora, la Politia Locala Piatra Neamt s-ar fi dat ordin să i se aplice o amenda politistului Ioan Cănărău. ”Daca e sa fie respectata legea, adica primarul n-a emis decizie de respingere in 48 de ore, demontarea bannerului, chiar si cu dispozitia primarului, este infractiune prevazuta de legea dialogului social”, a mai precizat Ioan Cănărău.

La ora transmiterii stirii, un echipaj de politie se afla la fata locului de unde a disparut bannerul. Atât materialul respectiv, cât si dispozitivul metalic pe care a fost amplasat, au fost platite si apartin Sindicatului Europol, in acest sens, existand documente doveditoare. Revenim.

Ionut CORFU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.