Aproximativ 11 metri cubi de cherestea fara acte au fost depistate de politistii nemteni in doar cateva ore. Vineri, 31 octombrie, politistii din cadrul Postului de Politie Bicaz Chei au depistat pe DN 12C o autoutilitara ce transporta cherestea de rasinoase. In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca soferul nu avea documente legale. A fost identificat conducatorul auto, un tanar de 24 de ani din Bicaz, care nu detinea documente de provenienta si transport pentru cei 8,23 mc de cherestea rasinoase identificate, astfel ca materialul lemnos a fost confiscat si predat in custodia Ocolului Silvic Bicaz, iar conducatorul auto a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 2.000 lei, conform art. 19 din legea 171/2010.
Tot vineri, politistii din cadrul Postului de Politie Hangu au depistat, in jurul orei 14,30, o autoutilitara incarcata cu material lemnos. Politistii au legitimat conducatorul auto, un barbat de 61 de ani, din Piatra Șoimului si un pasager aflat in autoutilitara, un barbat de 40 de ani, din Roznov.

Elena Bulgarea – Purtator Cuvant IPJ Neamt
„In urma controlului auto efectuat, a fost identificata cantitatea de 2,36 mc de lemn lucru rasinoase, un fierastrau mecanic si o tapina, iar din cercetarile efectuate s-a stabilit ca barbatul de 61 de ani nu detinea documente justificative ale provenientei materialului lemnos, existand suspiciunea rezonabila ca ar fi fost sustras dintr-o partida de padure privata.”

Conducatorul auto a fost sanctionat contraventional cu amenda de 6.000 lei pentru transport ilegal de material lemnos, iar lemnul a fost confiscat si predat in custodia Districtul Silvic Hangu. Barbatul a mai fost sanctionat pentru refuz de legitimare si pentru lipsa actelor personale si ale autoutilitarei, cumuland amenzi in valoare de 770 de lei. Politia a deschis un dosar penal in cauza sub aspectul savarsirii infractiunii de furt, iar autovehiculul a fost indisponibilizat.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.