Un barbat din Piatra Neamt povesteste cum a fost trimis la plimbare de la Spitalul Judetean Neamt, unde s-a prezentat luni, 12 iulie, cu o infectie destul de grava la o mana. Valentin Floria spune ca la UPU l-a vazut o asistenta, care fara sa intrebe vreun medic, l-a expediat pur si simplu pe barbat, spunandu-i sa puna comprese cu apa rece si eventual sa mearga a doua zi la Policlinica. Asa arăta mana barbatului cand s-a prezentat la spital:

Aveam un lipom de grăsime de aproximativ 2 centimetri pe brațul drept, care a început să se mărească rapid și să se infecteze. Când am văzut că a devenit foarte dureros, am sunat medicul de familie dar era în concediu. Asta se întâmpla vineri, 9 iulie. Sâmbătă și duminică infecția sa agravat, iar luni la orele 20 m-am prezentat la urgență să îmi de-a un sfat ce ar trebui să fac. Am sunat la sonerie la UPU, am intrat, iar la Recepție am fost oprit și întrebat ce problemă am. Personalul de la recepție era format din o femeie și 2 bărbați.

I-am arătat brațul care era roșu umflat și aproape vânăt, mi-au zis că pare un sebaceu infectat. M-au întrebat dacă m-a mușcat ceva sau m-am lovit. Le-am zis că nu m-am lovit, iar de mușcat nu știu. Mi-au zis sa merg acasă să pun comprese cu apă rece și să merg a doua zi în Policlinică sa vorbesc cu un chirurg”, spune barbatul.

Dupa cum era de asteptat, a doua zi, la Policlinica (apartine tot de Spitalul Judetean Neamt) s-a izibit de aceeasi indolenta, nesimtire si dispret fata de pacienti. In cele din urma, desi este platitor de asigurari de sanatate catre stat, pacientul ajunge sa se opereze pa banii lui, la o clinica privata. ”Tin să precizez că chistul era foarte mărit și fierbinte. A doua zi am fost in Policlinică, dar aici mi s-a zis că trebuie bilet de trimitere și programare dar să mai aștept poate îmi face un drenaj după ce consultă pacienții programați.

Din cauza durerii nu am putut să mai aștept, am vorbit cu asistenta medicului de familie, care mi-a zis sa vin să îmi dea un bilet de trimitere pentru chirurgie. Asta se întâmpla marți, dansa avea program miercuri după-amiază. Marți seară, din cauza durerii m-am prezentat la Centrul de permanență din Piața Bistrița unde m-au întrebat de ce nu m-am dus la urgență și mi-au dat o rețetă cu Augmentin, antiinflamator și protecție pentru stomac și mi-au recomandat Central Clinic unde mă poate ajuta domnul doctor Buganu. Am sunat la clinică iar miercuri m-a operat dumnealui, mi-a explicat procedura, a vorbit foarte frumos și după 15 minute m-a rezolvat. Pe această cale îi mulțumesc pentru profesionalismul de care a dat dovada și blândețe față de pacient”, mai spune Valentin Floria.

Acesta tine sa precizeze ca nu acuza niciun medic de la Spitalul Judetean, insa sustine ca i se pare complet anormal sa decida o asistenta sau altcineva din personalul auxiliar al spitalului, daca un caz reprezinta sau nu o urgenta, ba mai mult, sa decida daca trebuie sau nu un tratament ori o interventie chirurgicala. ”Ce mă deranjează este faptul că la Spitalul județean Neamț cei de la recepție decid cine intră sau nu în spital. În mod normal, un medic de la urgență trebuie să de-a un verdict nu o asistentă de la recepție unde era un singur pacient in sala de așteptare. Nu acuz medicii pentru că ei nu știu ce se întâmplă în sala de așteptare. Deci degeaba plătim la sănătate când eu trebuie să mă operez la privat, 400 lei operație plus tratamentul plus pansamente. Decizia de a putea intra la UPU ține de personalul de la recepție. Eu nu acuz medicii de la UPU, ci personalul de la recepție, care decide. Si din ce m-am interesat, un sebaceu infectat poate da in septicemie și nu decizi tu ca asistent la recepție UPU dacă un caz este sau nu este urgență, fără să consulți un medic, mai ales că în sala de așteptare era o singură persoană”, conchide pacientul trimis de la spital, sa se descurce cum poate.

Ieri, 20 iulie, tvmneamt.ro i-a cerut directorului spitalului, Alexandru Filimon, un punct de vedere asupra celor reclamate de pacient. Raspunsul nu a mai venit nici dupa 24 de ore.

Vezi si Tată și fiică, umiliți la Spitalul Județean Neamț. Bărbatul acuză ca a fost nevoit să meargă pe cont propriu la un alt spital

Ionut CORFU

 

 

DISTRIBUIȚI

4 COMENTARII

 1. SJU NEAMT=panaramele de asistente,dr. șpăgari, TESA și alți incompetenți (1200 de salariați, care stau degeaba pe banii noștri și omoară oameni!!!)

 2. Deci imediat după pățania fetiței d-lui care a trebuit să meargă la Iași pentru că Dr Chisalau nu avea chef de treabă vine acest caz.
  Ceea ce demonstrează încă o dată dacă o mai fi nevoie că abatorul județean Neamț își merită renumele consacrat .
  Niște șpagari incompetenți și fără inimă în ei, nici oameni nu pot fi numiți necum medici .
  Un coleg de pe comunitate a fost odată internat de urgență, luat direct de ambulanță din parcare de la Sassari .
  Apendicele infectat a considerat că era momentul sa nu mai revină în România, și a rămas la Sassari .
  Dacă stați de vorbă cu omul asta vă cruciți ce spune, are truck vlog pe You tube .
  Nici măcar flori nu au vrut să accepte doamnele din acel spital, și a fost tratat, deși șofer român vorba aia, ca fratele Președintelui Republicii Italia, de nu ii venea să creadă !
  La noi, ce sa mai discutam…

 3. https://www.aousassari.it/
  A, că uitam, au chirurgie de o zi. Dau surgery.
  In doua, trei zile ești pe picioare deja .Și totul pe asigurarea firmei de logistica angajatoare .
  A patronului, care spre deosebire de cei din spitalul județean Neamț nici măcar nu e Român !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.