În urma controlului efectuat asupra unui autoturism depistat în trafic, polițiștii au descoperite 19.000 de țigarete, susceptibile a fi provenite din contrabandă. Un bărbat de 47 de ani a fost reținut pentru 24 de ore.

La data de 24 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Sagna au depistat un bărbat, de 47 de ani, din Ștefan cel Mare, în timp ce conducea un autoturism pe DC 60, în localitatea Bîra.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii au descoperit 19.000 de țigarete fără timbru, susceptibile a fi provenite din contrabandă.

Întreaga cantitate de marfă a fost ridicată de polițiști, în vederea confiscării.

Bărbatul cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă, a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore.

Astăzi, acesta urmează să fie prezentat procurorului de caz din Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Polițiștii nemţeni reamintesc cetăţenilor că „deținerea, colectarea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia”, constituie infracțiunea de contrabandă și se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani și interzicerea unor drepturi, conform art. 270 din Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal al României.

sursa: IPJ Neamt

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.