Actualizare stire: Vezi AICI- CADAVRU LĂSAT ÎN DRUM DE POMPIERI, POVESTEA ISU NEAMȚ

Stirea initiala: Un barbat in varsta de 45 de ani a fost gasit mort in aceasta dimineata (6 octombrie), in comuna Poiana Teiului. Cadavrul sau a fost descoperit in jurul orei 7 si s-a stabilit ca este vorba despre un localnic. Barbatul ar fi plecat in cursul serii trecute spre locuinta sa, iar la un moment, probabil s-a dezechilibrat sau a fost orbit de farurile unei masini si a cazut in albia Bistritei care trece chiar pe langa drumul national pe care victima se deplasa (daca cei de la drumuri nationale si-ar fi facut datoria si ar fi inclocuit parapetii aflati intr-o avansata stare de degradare, probabil ca tragedia nu s-ar fi produs).

Dupa caderea de la aproximativ 5 metri, barbatul s-a oprit pe niste crengi, insa posibil din cauza loviturilor suferite nu s-a mai putut misca si ar fi murit din cauza frigului (hipotermie), insa cauza exacta a mortii va fi stabilita dupa necropsie. Surse din randul anchetatorilor spun ca in cauza nu sunt alte suspiciuni asupra imprejurarilor in care s-au petrecut lucrurile. Barbatul a fost gasit cu o sticla de vin langa el si avea asupra lui si o suma de bani.

Din pacate insa, pompierii au dat dovada de o crasa lipsa de umanitate. Ei au fost chemati sa ridice cadavrul din albie, insa l-au lasat fix pe marginea drumului national care trece prin Poiana Teiului. Martorii spun ca politistii au insistat si i-au rugat pe pompieri sa duca trupul neinsufletit la o distanta de aproximativ 200-300 de metri unde era un loc in care putea fi lasat pana la venirea autospecialei de la Medicina Legala. Pompierii au refuzat cu obstinatie sa asculte rugamintile politistilor si i-au lasat pe acestia cu cadavrul in drum. Este adevarat, cu autospecialele din dotare, pompierii nu au voie sa transporte cadavre, insa puteau sa o faca cu targa metalica folosita si la degajarea trupului barbatului. Nu au vrut cu niciun chip sa se lase induplecati, desi politistii s-au oferit sa-i ajute pe cei 6 pompieri (2 faceau parte din echipajul SMURD sosit la fata locului), pentru ca doar cu targa din dotarea lor putea fi transportat trupul.

La ora 11:30, cadavrul avea deja aproximativ doua ore de cand statea intins in drum, pazit de politisti, sub privirile ingrozite ale participantilor la trafic.

Gestul pompierilor este unui incalificabil, iar seful ISU Neamt, col. Ioan Nitica ar trebui sa dea explicatii despre ceea ce s-a intamplat. Dincolo de legi, proceduri, regulamente si disciplina militara, pompierii trebuie sa fie oameni. Au dovedit de atatea ori ca nu sunt lipsiti de umanitate, dar de data asta au dat-o grav in bara.

Ionut CORFU (sursa foto: martori)

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.