Prefectul judetului Neamt, George Lazar, cere DSP Neamt si Politiei Neamt, sa demareze anchete in regim de urgenta pe cazul barbatului plimbat de 3 ori in 10 zile la Spitalul Judetean Neamt, fara sa fie testat, desi avea simptome clare de infectare cu coroanvirus, aspect confirmat ulterior, in urma testarii.

Potrivit unui document furnizat presei de Prefectura Neamt, prefectul Lazar e cerut anchetarea cazului inca de ieri si solicita DSP si IPJ Neamt sa sesizeze organele de cercetare penala daca se constata fapte de natura penala, cum ar fi neglijenta in serviciu sau abuz in serviciu.

Cazul absolut socant a fost scos la iveala pe 24 martie de publicatia locala newsallert.ro. Marturia sotiei barbatului este una cutremuratoare. Aceasta povesteste cum intr-un interval de 10 zile, sotul ei a fost dus de 3 ori la Spitalul Judetean cu simptome evidente de infectare cu Covid 19, insa de doua ori a fost trimis inapoi acasa fara sa fie testat, pentru ca nu se incadra în ”protocolul” criminal impus de autoritati, care prevede ca o persoana nu poate fi testata preventiv decat daca a calatorit in strainatate in ”zone roșii” sau daca a intrat in contact cu persoane venite din zonele respective. In cele din urma, abia dupa ce a ajuns a treia oara la spital, cu insistente si interventii si dupa un chin de 10 zile, s-a facut testarea si s-a confirmat ca pacientul este infectat cu Covid 19. El a fost transferat sambata in stare grava la Iasi. Toate detaliile acestui caz deosebit de grav, pot fi citite aici… ȘOCANT Pacient cu coronavirus, plimbat de 3 ori în 10 zile prin Spitalul Județean Neamț! ”Sistemul”, la un pas să îl omoare!

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.