Joi, 29.12.2016 la ora 13:52, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unei explozii urmată de incendiu la o locuință particulară din localitatea Pustieta comuna Oniceni. La locul evenimentului s-au deplasat 4 subofiţeri cu 1 autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Roman, punctul de lucru Poienari. În urma incendiului au ars: 40 mp acoperiș cu asterială lemn şi învelitoare din tablă, tâmplăria din lemn, lenjerie, mobilierul din două camere, electrocasnice, actele de proprietate. Proprietarul a suferit arsuri de gradul II la nivelul feței și membrelor superioare, fiind transportat la CPU Roman de către un echipaj SAJ. Cauza probabilă a incendiului: scăpări gaze combustibile.

Tot ieri, pompierii au mai intervenit la alte doua incendii, unul la o locuinta din Podoleni si unul la o anexa a unei societati comerciale din Roman:

Joi, 29.12.2016 la ora 15:19, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la o locuinţă particulară în localitatea Podoleni, comuna Podoleni. La locul evenimentului s-au deplasat 13 subofiţeri cu 3 autospeciale de stingere cu apă şi spumă și o ambulanță SMURD  din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț. În urma incendiului au ars: 120 mp acoperiș cu asterială lemn şi învelitoare din carton bituminat și tablă. S-au degradat: tavanul din două dormitoare și zugrăveala. Cauza probabilă a incendiului: coș de fum neprotejat corespunzător față de materialele combustibile.

Joi, 29.12.2016 la ora 17:47, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la o anexă (afumătoare) aparținând unei societăți comericale din municipiul Roman. La locul evenimentului s-au deplasat 12 subofiţeri cu 2 autospeciale de stingere cu apă şi spumă și o ambulanță SMURD  din cadrul Detașamentului de pompieri Roman. În urma incendiului au ars: 10 mp acoperiș cu asterială lemn şi învelitoare din tablă, 16 mp tavan din lemn. Cauza probabilă a incendiului: sistem de încălzire amplasat necorespunzător față de materialele combustibile.

Un alt incendiu, s-a produs chiar in cursul noptii trecute, la o locuinta din Tibucani:

Vineri, 30.12.2016 la ora 01:11, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la o locuinţă particulară în localitatea Țibucani, comuna Țibucani. La locul evenimentului s-au deplasat 7 subofiţeri cu 2 autospeciale de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Tîrgu Neamț. În urma incendiului au ars: 200 mp acoperiș cu asterială lemn şi învelitoare azbociment, o  fânărie din lemn. Cauza probabilă a incendiului: coș de fum deteriorat.

Pompierii au mai executat misiuni de asigurare a masurilor PSI la doua manifestari publice, dar si de monitorizare a fenomenului de zapor, pe cursul raului Bistrita:

Joi, 29.12.2016, în intervalul orar 09:30 – 15:55, 3 subofițeri cu o autospecială de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Roman, au executat o misiune de asigurare a măsurilor p.s.i. în municipiul Roman, Piața Roman Vodă.

Joi, 29.12.2016, în intervalul orar 17:48 – 20:05, 4 subofițeri cu o autospecială de lucru cu apă și spumă de capacitate medie, din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra-Neamț, au executat o misiune de asigurare a măsurilor p.s.i. în municipiul Piatra Neamț, la spectacolul sustinut pe platou Curtea Domnească.

Joi, 29.12.2016, în intervalele orare 09.00 – 09.50 și 15.00 – 15.40, 5 subofițeri cu o autospecială din cadrul Detașamentului de pompieri Târgu Neamț, Garda II Poiana Teiului, au executat misiuni de supraveghere și monitorizare a fenomenului de zăpor pe cursul râului Bistrița în porțiunea Viaduct Poiana Largului – pod Săvinești.

Ionut CORFU

sursa: ISU Neamt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.