Bărbatul mort duminica seara (14 august) în accidentul dela Gâdinți, judetul Neamt, era preot. Este vorba despre parintele Antim, un preot foarte apreciat si cunoscut printre credinciosi.

În vârstă de 63 de ani, parintele Antim (Toader Gâdioi) a slujit multi ani la Manastirea Bistrita, de unde a plecat după Sinodul din Creta, din anul 2016, cand s-au luat decizii care au nemultumit numerosi preoti ortodocși. Atunci, parintele Antim s-a separat de Biserica Ortodoxa Romana (BOR) si s-a retras in satul Petru Vodă, comuna Poiana Teiului, unde a inceput sa-l slujeasca pe Domnul pe cont propriu, alaturi de alti discipoli ai săi, intr-un lăcas de cult fără legătura cu Manastirea ctitorita de Parintele Iustin (mai multe detalii AICI).

Chiar si după separarea de BOR, parintele Antim a rămas la fel de căutat de credinciosi, fiind considerat un preot cu mult har.

In seara zilei de 14 august, parintele Antim si-a gasit sfarsitul in accidentul de la Gadinti. Acesta era pasager pe locul din față dreapta, intr-o masina Skoda Yeti condusa de un barbat de 38 de ani. Masina a fost lovita in plin de un camion care nu a acordat prioritate la iesirea de pe un drum judetean. In urma accidentului au rezultat alte 3 victime: doi raniti grav si un ranit ușor.

Un mort și 3 răniți la Gâdinți, în intersecția unde drumarii promit semafoare de peste două luni

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

30 COMENTARII

  1. De unde pana unde afirmatia ca par. Antim s-a separat de Biserica ortodoxa romana???Cine a scris acest comentariul este in afara adevarului.Parintele doar s-a ingradit de erezia ecumenista si de adeptii ei.Nu a iesit din Biserica nici nu are alt episcop ci doar ,conform sfintelor canoane,s-a delimitat de cei care au cazut in spurcaciunea ereziei ecumeniste.Biserica este acolo unde domneste ADEVARUL nu in adunarea celor multi si inselati de vreo ratacire vremelnica.Studiati istoria ortodoxiei,vedeti exemplul sfintilor marturisitori si nu va hazardati in afirmatii false!!!

    • E adevărat că părintele avea multă acrivie in respectarea sfintelor canoane.Eu cred că Domnul cel milostiv nu va trece cu vederea intenția lui buna!Dumnezeu să ne miluiască pe toți după nesfârșită Sa bunătate .El nu are pe nimeni de pierdut.Sufletele noastre ale tuturor au același preț în fața Sa.

    • Te uiti in oglinda cand intrebi???Da ,cred ca daca m-as prosti indeajuns in sensul invataturii sfintilor,adica m-as smeri cu adevarat ,as fi foaarte castigat…

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.