Barbatul din judetul Arges, ratacit in padure in comuna Farcasa, a fost gasit in comuna Borca, anunta ISU Neamt. Cautarile au inceput ieri, au fost intrerupte pe parcursul noptii si au fost reluate astazi dimineata, fiind angrenati in total 76 de oameni cu 14 autovehicule plus o drona. A fost folosit si un caine de urma de la Politia Neamt. ”Persoana rătăcită a fost găsită de către un echipaj de la IJJ, pe raza comunei Borca. Bărbatul, de aproximativ 40 de ani, a fost transportat la Centrul de Permanență din Galu, Poiana Teiului. Forțe și mijloace participante la misiunea de căutare a persoanei rătăcite în comuna Farcașa:
– 17 cadre de la ISU cu 6 autospeciale.
– 11 cadre de la IJJ , un câine și 3 autospeciale,
– 12 cadre de la IPJ, un câine și 2 autospeciale,
– 8 salvamontiști cu 3 auto și o dronă,
– 16 ucrători ai Ocolul Silvic din Borca și Hangu,
– 1 angajat al APA SERV cu o dronă
– 10 pompieri voluntari de la SVSU Farcașa
– un voluntar cu dronă
– 1 angajat al Parcului Național Ceah”, informeaza ISU Neamt.

Reamintim ca potrivit IPJ Neamt, ”La data de 14 iunie a.c., în jurul orei 18.00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au fost sesizați de către un bărbat de 39 de ani, din Argeș, angajat la o stână din Farcașa, cu privire la faptul că s-a rătăcit în pădure.

Imediat după sesizare au fost constituite echipe operative formate din peste 20 de polițiști, jandarmi, pompieri, lucrători din cadrul Romsilva și voluntari care au demarat toate verificările pentru depistarea bărbatului dispărut, în punctele indicate de către acesta prin apelurile către SNUAU 112.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile de ploaie și ceață densă, căutările au fost întrerupte până în dimineața acestei zile. Conform ultimei convorbiri telefonice din seara de 14 iunie a.c., bărbatul în cauză s-ar fi adăpostit peste noapte într-o fânărie anexă a unei cabane dintr-o zonă împădurită neidentificată.

În dimineața zilei de 15 iunie a.c., peste 40 de polițiști, pompieri, jandarmi, salvamontiști, silvicultori și voluntari au reluat căutările în vederea depistării bărbatului. În acțiune a fost angrenat și un căine de urmă din cadrul IPJ Neamț”, a declarat Dimitrie Mocanu, purtator de cuvant IPJ Neamt.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.