Peste doua sute de oameni la care se adauga aproximativ 30 de copii inclusiv bebelusi, stau la ora redactarii, astazi, 29.07.2016 in curte la Serviciul Pasapoarte din Piatra- Neamt, pentru a intra la rand la ghiseu sau pentru a prinde loc pe lista de maine, sau de  poimaine, adica luni.(vezi foto)

Imaginile sunt surprinse in aceasta dimineata la ora 7, si unii dintre acesti oameni au peste 24 de ore de cand sunt in curtea institutiei si vor mai sta alte cateva ore pana li se va face pasaportul.

Cei care sunt pusi in aceasta situatie batjocoritoare sunt din toate zonele judetului si nu au avut de unde sa stie ca trebuie sa astepte zile intregi pentru a putea prinde un loc pe liste, asa ca sunt nevoiti sa ramana cu toata familia sub cerul liber o zi, o noapte si poate iar  o zi.

Din cate se vede, de la protestul din fata Prefecturii de acum doua saptamani nu s-a schimbat mai nimic, ba din contra, situatia pare sa se inrautateasca.PROTEST SPONTAN LA PREFECTURA. TREI ZILE DE ASTEPTARE PENTRU PASAPORT

Daca atunci, pe listele de asteptare erau ceva mai mult de o suta de persoane, astazi, pe lista facuta in noaptea trecuta, erau undeva la 200 de persoane, iar numarul celor care sunt amanati de la o zi la alta este tot mai mare si este foarte posibil ca la un moment dat sa ajunga la cifre de ordinul sutelor, astfel incat daca nu se gasesc acum solutii, sa se ajunga la o situatie fara iesire, cu sute de oameni revoltati in centrul frumoasei noastre urbe.

Doar de pe lista de astazi au ramas pentru maine 60 de persoane, la care se adauga alte cateva zeci care se vor inscrie in cursul zilei de astazi.

Una dintre partile cele mai urate ale acestei povesti cu aspecte clare de bataie de joc, este faptul ca sunt chinuiti zeci de copii, foarte multi sugari, pe care parintii sunt nevoiti sa-i tina cu ei ori pentru ca nu au cu cine sa ii lase, ori pentru ca trebuie pasaport chiar pe numele copiilor.(vezi foto)

Nu am vazut pe nimeni de la Prefectura, de la Consiliul Judetean sau de la Primaria Piatra- Neamt, sa mearga macar sa intrebe pe acei platitori de taxe si impozite si pe copiii lor,

daca sunt bine dupa ore intregi de asteptare. Poate daca ar fi fost campanie electorala, curtea Serviciului Pasapoarte ar fi devenit neincapatoare pentru politicieni.

Apropo… ca tot a lansat ieri PSD Piatra- Neamt un program adresat in special romanilor plecati din tara, se baga cineva? Poate vreun consilier local? PNL-istii cu ”Piatra- Neamt 2020 ce zic? Zilele trecute erau suparati tare de tot, ca murise un bebelus  in spital.

Imagini video si mai multe detalii la stirile TVM de la ora 18

Ionut CORFU

 

 

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.