Trei bărbați au fost conduși pentru audieri la Poliția orașului Bicaz în această seară, după un scandal petrecut în centrul comunei Borca, în jurul orei 17.

Ce trei făceau parte dintr-un grup de uratori care conform tradiției, se întâlnesc în centrul comunei la fiecare sfârșit de an. La un moment dat, probabil și pe fondul consumului de alcool, în grupul respectiv a izbucnit un conflict violent. Au intervenit polițiștii care au folosit spray-uri lacrimogene, apoi mascații (luptătorii SAS ai IPJ Neamț) care au extras din grup trei bărbați pe care i-au condus la audieri la Poliția orașului Bicaz, unde este posibil sa primească mandat de reținere pentru 24 de ore.

Și mâine, 1 ianuarie 2019, in centrul comunei Borca sunt așteptați sa se adune peste 1.000 de uratori. Ca și astăzi, pentru asigurarea liniștii și ordinii publice, la fața locului vor fi moblizati politisti, luptători SAS și jandarmi.

Ionuț CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Ăia nu sunt urători, sunt mascați care participă la jocul caprelor. În fiecare sat al comunei Borca se organizează cete de mascați, fiecare ceată proclamându-și supremația. În trecut se „luptau” în frumusețea măștilor și numărul de capre, care mai de care mai împopoțonată; în spectacolul oferit de jocul caprelor și în vuietul tobelor. De ceva vreme tradiția a degenerat…pe lângă faptul că înloc de fluiere se folosesc drujbe, băieții iși proclamă supremația dându-și în cap, la propriu.Ce a fost tradiție odată…a devenit un kitsch.Ordinar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.