Calistrat Chifan, bătăușul în sutană de la Manastirea Vlădiceni- Iași, care a fost filmat când lovea cu sălbăticie două femei chiar în curtea mănăstirii, s-a întors la altar și poate propovădui din nou învățămintele Domnului și valorile creștinești. După episodul violent, popa Calistrat a declarat public că nu-i pare rău pentru ce a făcut, ba chiar contra, a procedat corect când le-a bătut pe cele două femei, una dintre ele fiind pusă la pământ cu o lovitură în cap.

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a ridicat sancțiunile pentru părintele Calistrat Chifan, iar acesta s-a întors la altar. Părintele le-a vorbit credincioșilor despre viața timpurie a lui Iisus și de minunile făcute de El, anunță dcnews.ro

Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni a fost oprit de la slujirea celor sfinte pe durata cercetărilor, care s-au încheiat pe 23 noiembrie. Atunci s-a luat decizia de a fi oprit pentru încă o perioadă de 30 de zile de la slujirea celor sfinte.

Poate spuneţi că e o pedeapsă prea blândă, însă pentru un preot este un lucru foarte dureros să nu poată sluji. Mai mult, această pedeapsă i-a afectat şi pe credincioşii care au continuat să vină la Mănăstirea Vlădiceni, dar nu s-au mai putut spovedi, cum făceau de obicei, la Părintele Calistrat”, a declarat Lucian Apopei, director de comunicare al Arhiepiscopiei Iaşilor, pentru Ziarul de Iași.

Conform sursei citate, pe Youtube au apărut imagini cu prima predică a părintelui Calistrat Chifan, după ce Mitropolia a decis că acesta se poate întoarce în Sfântul Altar. Printre altele, părintele Calistrat le-a vorbit credincioșilor despre zilele în Care Hristos s-a născut, despre viața timpurie a Mântuitorului.

Iisus s-a întors din Egipt, în timpul copilăriei, s-a dus și a locuit în Nazaret cu părinții săi, iar Iosif a muncit ca tâmplar și își câștiga pâinea.

Când Iisus și Iuda erau copii, Iisus făcea păsărele din lut și Iuda venea să le calce, iar El sufla asupra lor și ele zburau. Iuda se mira cum poate face asta.

După aceea, mergând în atelierul tatălui să-l ajute la muncile obișnuite, și taie o scândură și o greșește. Materialul lemnos, fiind scump, Iosif îi zice: Ce ai făcut? La care El îi zice: Tată, nu te supăra, rezolvăm treaba. A tras scândura și a întins-o cât trebuia să fie. Acesta e Dumnezeu! Amin și sărbători frumoase“, și-a încheiat părintele Calistrat Chifan predica.

După scandalul din curtea mănăstirii Vlădiceni, în spatiul public au apărut numeroase alte mărturii despre pornirile de o violență extremă a preotului Calistrat, cel pe care mai marii BOR l-au lăsat din nou să slujească în Casa Domnului, să-i îndrume și să le aline suferintele dreptilor credincioși creștin ortodocși.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.