La data de 28 decembrie 2023, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săvinești au fost sesizați de către un bărbat, din Săvinești, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras bunicii sale o sumă de bani.

În urma cercetărilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că, la aceeași dată, în intervalul orar 14:00-15:00, în timp ce femeia în vârstă de 78 de ani se afla la domiciliul din localitatea Săvinești, o persoană necunoscută de sex masculin, sub pretextul că ar fi angajat la un furnizor de electricitate, i-ar fi solicitat accesul în locuință, unde profitând de neatenția persoanei vătămate, i-ar fi sustras un plic, în care se afla suma de aproximativ 20.000 lei și 1.300 euro, lipsa banilor fiind sesizată ulterior de către fiica persoanei vătămate.

În urma activităților investigativ-operative efectuate de către polițiștii din Neamț, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Postului de Poliţie Miroslovești au fost identificate persoanele bănuite de comiterea faptei, cu vârste de 21, respectiv 35 de ani, din Miroslovești.

La data de 11 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliţie Rurala Săvinești, au pus în executare, pe raza localității Miroslovești, două mandate de percheziție domiciliară, la domiciliile persoanelor bănuite de comiterea faptei.

În urma perchezițiilor a fost ridicată, în vederea continuării cercetărilor şi a recuperării prejudiciului, creat, suma de 3.600 lei, susceptibilă a fi provenită din săvârșirea de infracțiuni.

La aceeași dată, în baza probatoriului administrat, față de cele două persoane a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Neamț, al Serviciului Criminalistic Neamț și al polițiștilor Postului de Poliţie Miroslovești din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Recomandările polițiștilor:

Pentru a preveni producerea de furturi, în special în dauna persoanelor în vârstă, polițiștii vă adresează câteva recomandări:

Înainte de a lăsa o persoană să intre în imobil sau să vă ofere servicii, asigurați-vă că verificați cu atenție identitatea acesteia. Solicitați întotdeauna să prezinte legitimația și sunați la compania sau organizația pe care o reprezintă pentru a confirma autenticitatea.

Nu oferiți detalii precum date bancare, numere de card de credit sau informații despre economii la telefon sau la ușa casei, persoanelor care pretind că sunt reprezentanți ai unor organizații sau companii.

Dacă sunteți nesiguri cu privire la intențiile sau identitatea unei persoane, apelați 112 și oferiți toate informațiile relevante.

Împărtășiți aceste informații cu bunicii, rudele sau cei apropiați, astfel încât să prevenim producerea săvârșirii unor infracțiuni.

sursa: IPJ Neamț

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.