Doi bărbați sunt bănuiți că ar fi indus în eroare o femeie de 75 de ani, de la care au ridicat 1.000 de euro și 2.000 de lei, sub pretextul efectuării unei intervenții medicale rezultate din implicarea fiului acesteia într-un eveniment rutier.

Unul dintre cei doi, incarcerat deja pentru alte infractiuni, a sunat-o pe batrana din puscarie, spunandu-i ca fiul ei a fost victima unui accident si are nevoie de bani pentru o interventie chirurgicala. Un complice al acestuia, s-a deplasat la domiciliul femeii si a luat suma de bani ceruta prin telefon.

La data de 13 octombrie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Săbăoani – I.P.J. Neamț au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de un bărbat, de 35 de ani, din Vaslui, bănuit de înșelăciune prin metoda ,,Accidentul’’.

De asemenea, în cauză este cercetat și un alt bărbat, de 40 de ani, din Botoșani, bănuit de implicare în activitatea ilicită.

Din cercetări a reieșit că, la data de 29 septembrie a.c., bărbatul din Vaslui s-ar fi deplasat la locuința unei femei, de 75 de ani, din județul Neamț, de unde ar fi ridicat 1.000 de euro și 2.000 de lei.

Anterior, persoana vătămată ar fi fost contactată de către bărbatul din Botoșani, care prin atribuirea unei calități mincinoase, ar fi indus-o în eroare, invocând faptul că fiul ei a fost implicat într-un accident rutier. În continuarea conversației telefonice, persoanei vătămate i-a fost pretinsă o sumă de bani în vederea efectuării unei intervenții chirurgicale.

Bărbatul de 40 de ani, din Botoșani, este cercetat de polițiști în stare de deținere, fiind încarcerat în alte cauze.

În baza probatoriului administrat, bărbatul de 35 de ani, din Vaslui, a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de înșelăciune.

Cel în cauză a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamţ, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a celor implicați”, informeaza IPJ Neamt.

Pentru prevenirea înșelăciunilor, Poliția Română vă recomandă:

•     Fiţi prudenţi atunci când sunteţi contactaţi telefonic pentru a fi înştiinţaţi de producerea unor evenimente în care ar fi implicate rude apropiate;

•    Nu oferiţi date personale despre dumneavoastră, rude sau vecini apropiaţi, dacă sunteţi abordaţi direct sau telefonic de persoane necunoscute, sub pretextul unor presupuse câştiguri sau de către indivizi care susţin că sunt reprezentanţi ai unor companii de telefonie, cablu sau bănci;

•   În cazul în care sunteţi contactaţi de persoane care pretind a fi o rudă apropiată sau susţin că sună din partea acesteia şi afirmă că au urgent nevoie de bani pentru a rezolva problemele create de un accident rutier, în care ar fi fost implicate, nu daţi curs solicitării, în ciuda impulsului imediat cauzat de reacţia emoţională;

•   Verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier, cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare sau luaţi legătura chiar cu persoana în cauză, pentru a vă asigura că nu este vorba despre o înşelăciune;

•   Dacă sunteţi contactat de către cineva care vă apelează în numele unei rude apropiate, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi poliţia la numărul de urgenţă 112, pentru a va acorda sprijin.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.