Un biciclist a decedat marti la Agapia dupa ce a s-a dezechilibrat pe un drum in panta si a cazut intr-un sant de pe marginea drumului.

In primele sase luni ale anului curent, politistii au inregistrat 17 accidente grave in care au fost implicati biciclisti.

Marti 02.08.2016 în jurul orei 20.00, polițiștii rutieri au intervenit pentru soluționarea unui accident rutier produs pe raza comunei Agapia, în urma căruia a rezultat decesul unui biciclist. Din primele cercetări efectuate la fața locului se pare că, în timp ce un bărbat de 56 de ani, din Agapia circula cu bicicleta pe strada Humăriei, pe un sector de drum în pantă, s-a dezechilibrat și a ieșit în afara părții carosabile, căzând în şanţul din stânga drumului. La faţa locului s-a deplasat echipajul de ambulanţă, cadrele medicale constatând decesul bărbatului. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

În primele șase luni ale acestui an, polițiștii structurilor de ordine publică au constatat 18 infracțiuni privind conducerea unui moped/motociclu neînregistrat sau fără permis de conducere. Totodată, polițiștii rutieri au intervenit pentru soluționarea a 17 accidente rutiere grave în care au fost implicați bicicliști și 4 accidente rutiere grave în care au fost implicați căruțași, în primele șase luni ale anului.

Având în vedere creșterea numărului acestor accidente cât și consecințele lor, polițiștii rutieri acționează până pe data de 04.08.2016, pentru prevenirea și combaterea abaterilor de la normele legale privind circulația pe drumurile publice în rândul bicicliștilor, a conducătorilor de mopede, de atelaje hipo și de utilaje agricole, informeaza IPJ Neamt

Recomandări pentru conducătorii de mopede Pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere, polițiștii nemțeni recomandă conducătorilor de mopede, următoarele:

* Asiguraţi-vă mijloacele necesare de protecţie, în special pentru zona cervicală şi lombară și folosiți întotdeauna casca de protecție!

* Păstraţi în mers o distanţă suficientă faţă de autovehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţa, atunci când condiţiile de deplasare o impun!

* Asiguraţi-vă vizibilitatea în trafic, cu luminile de întâlnire, obligatorii prin lege, precum şi cu ajutorul unor elemente reflectorizante! ATENȚIE! Începând cu data de 19 ianuarie 2013, conform legii, pentru a conduce un moped pe drumurile publice, conducătorul acestuia trebuie să aibă vârsta de cel puţin 16 ani şi să deţină permis de conducere categoria AM sau altă categorie.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.