Din pacate, bilantul acicidentului de la Viisoara este unul cat se poate de tragic si fara precedent in judetul Neamt: 9 barbati au murit inecati, dupa ce microbuzul in care se aflau a plonjat in apele raului Bistrita.

Ultimele doua victime decedate au fost gasite in aceasta dimineata de un echipaj ISU de cautare cu barca. La ora 8:30 a fost gasit un cadavru si jumatate de ora mai tarziu a fost gasit si ultimul, al noualea.

In total, in masina erau zece barbati care se intorceau de la munca din judetul Arad, pentru a petrece Pastele acasa. Ei sunt din mai multe localitati din Neamt dar si din judetul Iasi.

Singurul supravietuitor este Ionut Vîrlan de 21 de ani din Podoleni.  Acesta a declarat pentru Mesagerul de Neamt ca la volan era cumnatul sau si nu stie ce s-a intamplat pentru ca s-a trezit in apa: ”Nu știu ce s-o întâmplat, m-am trezit în apă, s-a spart geamul din față. Eram 10 în mașină. Era și cumnatul meu, Găbițu Nistor, 25 de ani. El era la volan. Era și fratele meu, Ștefan Marian Vîrlan, 26 de ani. Ne întorceam de la muncă. Lucram ca zilieri, la plantat. De trei săptămâni munceam, și la Alba-Iulia, și la Arad. Mai erau cu noi și băieți din partea Iașiului, nu știu numele de familie, era Costeluș, Denis, Andrei, unu de 19 ani, unu de 17 ani. Mai era un om, de 60 de ani, Fănică, din Bârgăoani. Nu știu firma, ne aducea să semnăm, și munceam în mai multe părți. După Paști urma să mergem în altă parte”, a declarat pentru Mesagerul de Neamt, Ionut Vîrlan.

Toti cei zece ocupanti ai autovehicului munceau la negru, iar seful ITM Neamt spune ca deja s-a demarat o ancheta pentru ca este accident de munca.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.