Pentru cea de-a sasea serie de tratament balnear a anului 2015, Casa Judeteana de Pensii Neamt pune la dispozitie un numar de 193 bilete de tratament balnear la unitatile de tratament administrate de Societatea de Tratament Balnear si Recuperare a Capacitatii de Munca “TBRCM” SA cat si la alte unitati cu care CNPP a contractat servicii de tratament balnear (ex. Baltatesti, Caciulata, Tg.Ocna,Slanic Moldova, Vatra Dornei, Neptun, Sangeorz, Govora, Sovata, Saturn, Mangalia, Techirghiol, Eforie Nord).

Pentru aceasta serie, ce va avea intrare in statiuni perioada 07 -11.05.2015, Casa Judeteana de Pensii Neamt va distribui biletele repartizate prin aplicatie informatica, celor care au solicitat plecarea in statiune in prima jumatate a lunii mai 2015, cu conditia ca statiunile pentru care au solicitat tratament balnear sa fie dintre cele alocate pentru repartizare.

Beneficiarii vor fi instiintati telefonic despre repartizarea biletului de tratament, lista cererilor aprobate putand fi vizualizata si la sediile Casei Judetene de Pensii Neamt – din Piatra Neamt si Roman, cat si pe pagina de internet a institutiei www.pensiineamt.ro.

Reamintim ca potrivit Ordinului Presedintelui CNPP nr.62/09.02.2015:

–  Durata sejurului unui bilet de tratament este de 16 zile.

–  Pretul maxim pe bilet de tratament balnear este de 1.388 lei – pentru unitati de cazare la categoria 2 stele, si 1.452 lei – pentru unitati de cazare la categoria 3 stele.

–  Pentru a se putea inscrie in vederea obtinerii unui bilet de tratament, potentialul beneficiar depune cererea de acordare insotita in mod obligatoriu de copie dupa buletin/carte de identitate, urmand ca restul documentelor sa fie atasate la momentul eliberarii biletului.

Cererea de acordarea  se completeaza numai pe formularul aprobat (Anexa nr.3), putand fi transmisa prin posta, fax, e-mail sau se poate depune personal la casa teritoriala de pensii, cu cel putin 30 de zile anterioare primei luni din perioada pentru care se solicita biletul.
La momentul eliberarii biletului, solicitantul trebuie sa prezinte si un bilet de trimitere eliberat de  medicul de familie sau medicul de specialitate, aflat in relatii contractuale cu casa de asigurari de sanatate (in copie, dar cu prezentarea originalului). Reiteram ca biletul de trimitere este acel formular cu regim special, unic pentru servicii medicale de recuperare – reabilitare prestate de catre societatile de turism balnear si de recuperare.
Avand in vedere ca serviciul oferit – tratament balnear si recuperare a capacitatii de munca – este un serviciu medical, la momentul prezentarii in statiunea balneara beneficiarii trebuie sa aiba asupra lor cardul de sanatate, activat la medicul de familie si sa cunoasca codul PIN al acestuia.
Deoarece in repartizarea biletelor de tratament gratuite prioritate va avea categoria pensionarilor de invaliditate acestia trebuie sa prezinte programul de recuperare intocmit de medical expert al asigurarilor sociale cu recomandarea statiunilor indicate pentru afectiunile constatate.
Reamintim ca biletele de tratament balnear se acorda individual, in cursul unui an calendaristic fiind eliberat un singur bilet de tratament balnear aceluiasi beneficiar, indiferent daca este cu plata unei contributii sau gratuit.
Biletele de tratament balnear vor fi repartizate/alocate la unitatile de tratament administrate de Societatea de Tratament Balnear si Recuperare a Capacitatii de Munca “TBRCM” SA, la care CNPP este actionar unic. In completare, dupa epuizarea acestora, se vor repartiza/aloca bilete la celelalte unitati de tratament balnear, cu care CNPP are incheiate contracte.
Mentionam ca pentru primele cinci serii ale anului 2015 au fost valorificate 341 bilete de tratament balnear, fiind inregistrate la aceasta data un numar de 5476 cereri de acordare bilet de tratament balnear.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.