Andrei Carabelea ocupa in mod ilegal si abuziv biroul de primar din Primaria Piatra Neamt, unde dupa alegerile locale, desi nu a fost învestit in functie si nici nu a depus juramantul, a avut inclusiv intalniri de partid, intrand in birou fara niciun drept. Subiectul a fost tratat pe larg ieri de tvmneamt.ro, in articolul ”Bunăstare și respect” la Piatra Neamț. Carabelea ocupă abuziv biroul de primar

Tot ieri, tvmneamt.ro a cerut Politiei Locale sa explice cum de poate intra oricine intr-un birou in primarie, desi exista un post de paza ocupat permanent de un politist local, de care un cetatean obisnuit nu poate trece decat daca are confirmare de la unul dintre functionarii din primarie si nu inainte de a fi legitimat.

Raspunsul primit arata ca Politia Locala habar nu are ce pazeste la Primaria Piatra Neamt si din frica de noii stapani care urmeaza sa se instaleze la conducerea primariei, se leapada de orice responsabilitate. Asadar, institutia cu un buget de peste un milion de euro anual, institutia care amendeaza băbuțele prin piață, ne indruma sa cautam raspunsul incompetentei politistilor locali, la conducerea primariei. ”La solicitarea dvs. inregistrata la Politia Locala Piatra Neamt cu nr. 3851/19.10.2020 va comunicăm că raspunsul  cu privire la accesul persoanelor nominalizate de dvs., in incinta primariei, il puteti obtine de la conducerea Primariei Piatra Neamt si de la Directia Administrativa a aceleiasi institutii”, transmite Politia Locala.

La aceasta ora, dupa ce fostul primar Chitic a fost demis de prefect iar viceprimarul Gavrilescu a intrat in concediu, singurul om ramas la comandă, este viceprimarul Luminita Vârlan. Aceasta spune ca lipsa de reactie a politistului local care asigura paza primariei, este o problema de obedienta, iar ceea ce face Andrei Carabelea este un tip de aroganta. ”Astazi voi vorbi si eu cu Politia Locala pentru a vedea si punctul lor de vedere. Acest incident este de fapt o oglinda a modului in care se intampla foarte multe lucruri in societatea romaneasca (…) Cata vreme institutiile, persoanele, nu vor avea aceasta libertate, libertate intre ghilimele, pentru ca si portarul de jos avea toata libertatea sa-l legitimeze pe domnul Carabelea si sa-i spuna, ma scuzati, din cate stiu nu sunteti validat, nu puteti ocupa biroul primarului.

Dar cata vreme nu vom scapa de un tip de mentalitate si de modul in care reactionam la viitorii sefi, la actualii sefi, e povestea asta, sa nu ma stric nici cu ăla, nici cu ăla care vine, oamenii sunt pierduti in aceasta societate in care lucrurile nu functioneaza cum ar trebui sa functioneze. Din punctul meu de vedere este o problema de obedienta ceea ce sa intamplat, iar in ce-l priveste pe domnul primar ales, este un tip  de aroganta. Sa ma duc intr-o institutie unde eu nu am o numire clara, nu am depus juramantul, banuiesc ca domnia sa stie lucrurile astea, ca daca nu le stie, atunci e grav, atunci eu consider ca ce a facut este o aroganta”, a declarat astazi Luminita Vârlan pentru tvmneamt.ro.

Dar pana sa se puna de acord o institutie sau alta, cine si cum are responsabilitate in asigurarea ordinii in ditamai primaria, ramane intrebarea: mai respectam legea in Piatra Neamt, sau cine are carnet de membru de partid la guvernare poate ocupa orice spatiu, oriunde doreste?

Ionut CORFU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.