Satenii din Balusesti se pot bucura din nou de sarbatorirea Naşterii Domnului, in biserica reconstruita din temelii, cu osteneala tânărului preot din sat.
În satul cu doar de 30 familii, şi nu vorbim de familii bogate, preotul Valentin Timofte a început munca reclădirii cu bani puţini, dar cu oameni cu suflet mare.
În Balusesti s-a ridicat în jurul anilor 1900, o bisericuţă din lemn, pentru cei câţiva oameni câţi existau atunci. Biserica a rezistat peste 100 de ani, până în 2015, când un incendiu a mistuit în întregime lăcaşul de cult.
Preotul Valentin a reusit sa ridice biserica într-un an şi jumătate. Anul trecut, în luna decembrie, noua biserică şi-a redeschis pentru prima data porţile pentru enoriaşi, cu o slujbă la care a participat un sobor de preoţi în frunte cu părintele protopop.
De atunci, în biserică s-a montat centrala alimentată cu peleţi, s-a instalat curentul electric si este aproape gata o casă de prăznuire.
La slujba de duminica nu vin doar oameni din sat. Daruirea cu care preotul slujeste, aduce la Biserica “Sf Nicolae” oameni din împrejurimi, dar şi din oraş. În fiecare duminică, la biserica renascuta din propria cenusa, vin cu mare bucurie, zeci de credinciosi la Sfânta Liturghie.
La finalul fiecărei slujbe, părintele împarte iconiţe de binecuvantare, o cafea, un pahar de vin, o plăcinta, un sfat, o vorba de alinare.
Distanța nu este un obstacol pentru credincioşii care nu aparţin parohiei. Preotul Valentin Timofte vorbeşte  cu fiecare în parte, îi ascultă pe fiecare în parte, se bucură de prezenţa fiecăruia.
Biserica nouă este mereu împodobită cu flori. Donaţiile oamenilor se văd şi în amenajările interioare. ” Viața bisericească continuă! Suntem atenti la atentia oamenilor! Durerea oamenilor este asezată în pâine și vin prin Sfânta Liturghie devin Trupul și Sângele Domnului. Prin Sfânta Împărtăşanie facem din trupul nostru un Nou Betleem. Să aveţi cu toţii Sărbători Fericite!”, spune părintele Valentin Timofte.
Ionut CORFU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.