Biserica Sfinții Voievozi (monument istoric) din satul Cășăria, comuna Dobreni, jud. Neamt, a fost jefuită în noaptea de luni spre marți, de un om al străzii. Acesta ar fi spart nise geamuri pentru a intra în lăcașul de cult, de unde a furat câteva stice de vin și o icoană. După ce băut vinul, a tras un pui de somn în paracliser, apoi a plecat cu tot cu icoana furată.

În urma cercetărilor, bărbatul a fost identificat și prins de politisti. Acesta are 44 de ani, este din comuna Săvinești, nu are adăpost, și ca o ironie a sorții, îl cheamă Cășeriu. ”La data de 22 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gârcina au fost sesizați cu privire la faptul că, în noaptea de 21 spre 22 noiembrie a.c., persoane necunoscute ar fi pătruns, prin efracție, în incinta paracliserului unei biserici, din localitatea Dobreni, de unde ar fi sustras mai multe sticle de vin și o icoană.

Polițiștii au identificat persoana bănuită de comiterea faptei, un bărbat de 44 de ani, din Săvinești.

În cauză, se continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de furt calificat”, a declarat sinsp. Ramona Ciofu- IPJ Neamt.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.