Bogdan Gavrilescu, presedintele PMP Neamt si locul unu pe lista pentru deputati, trage un nou semnal de alarma, dupa tragedia de la ATI Piatra Neamt. Gavrilescu atrage atentia ca nu mai este timp de improvizatii, ci trebuie facuta o reforma in sistemul medical, cu orice pret. Bogdan Gavrilescu: ”O țară întreagă este zguduită de tragedia de la ATI Piatra-Neamț, de la Neamț. Oameni arși de vii, multe semne de întrebare, tristețe și infinită durere. Asta e România, de astăzi!

Oameni buni, nu mai e timp de improvizații, e momentul unei reforme reale în sistemul medical!
E obligatoriu să creştem alocările bugetare pentru sănătate, gradual, până la atingerea nivelul mediu din UE. Iar acest lucru trebuie să se întâmple până în anul 2025. Din păcate, cheltuielile pentru sănătate, în România, sunt cele mai scăzute din UE, atât pe cap de locuitor (1.029 EUR, media UE fiind de 2.884 EUR), cât şi ca procent din PIB (5% faţă de 9,8% în UE).
PMP propune crearea unei comisii parlamentare speciale pentru modificarea şi modernizarea legislaţiei în domeniul Sănătăţii, plecând de la proiectul de lege privind reorganizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate, proiect elaborat de cei mai buni specialişti în sănătate pe care îi are România.
Nu renunțăm la ideea de a construi 8 spitale regionale cu fonduri europene, în cadrul exerciţiului financiar 2021 – 2027.
De asemenea, e momentul de investiţii substanţiale în modernizarea spitalelor.
Dotarea cu echipamente performante a tuturor spitalelor judeţene, municipale, orăşeneşti şi a celor care tratează diferite specialităţi medicale.
Avem nevoie de elaborarea unui sistem de remunerare corectă pentru personalul medical adaptat la standarde europene, pentru stoparea exodului către Vestul Europei. Instruirea şi perfecţionarea continuă a personalului medical în contextul progreselor ştiinţifice realizate în domeniu, sunt subiecte care trebuie să ne preocupe.
E important să dezvoltăm capacitatea de producţie de medicamente în România și să finanţăm cu prioritate Institutul Cantacuzino, pentru refacerea capacităţii României, de a produce vaccinuri.
 Alocări speciale de 0,5% din PIB pentru cercetare medicală.
 Nu în ultimul rand, vrem transparență totală în cheltuirea banilor. Unitățile spitalicești să fie obligate, la fel ca administrațiile locale, să publice pe site-urile proprii toate contractele și facturile aferente acestora.
Avem nevoie de o adevărată reformă pentru Sănătate! Un Pact pentru Sănătate, pentru viață, pentru oameni!Ne facem bine! Noi mișcăm Neamțul prin educație, credință și sănătate!
I.C.
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.