O bomba din al doilea razboi mondial a fost descoperita in pamantul care urma sa fie pus la fundatia blocului ANL din comuna Tasca, aflat in constructie. ”Vineri, 01.03.2019, la ora 17:36, Dispeceratul integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre faptul că în localitatea Taşca a fost descoperită muniție neexplodată. La locul intervenției s-a deplasat echipa pirotehnică cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice, care au ridicat o lovitură de aruncător cal. 82 mm provenită din Al Doilea Război Mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii. Muniția a fost descoperită de un bărbat, în vârstă de 37 de ani, angajat al unui operator economic, în timp ce efectua lucrări de completare cu  pământ de umplutură la fundaţia unui bloc de locuinţe ANL. Pământul de umplutură a fost adus în anul 2018 dintr-o localitate învecinată.

Echipa pirotehnică a verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafaţă de 100 metri pătrați şi nu a mai descoperit alte elemente de muniţie”, se arata intr-un comunicat ISU Neamt.

Si sambata a fost descoperita munitie neexplodata, de data asta in comuna Pipirig. ”Sâmbătă, 02.03.2019, la ora 17:23, Dispeceratul integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre faptul că în comuna Pipirig, sat Stânca a fost descoperită muniție neexplodată. La locul intervenției s-a deplasat echipa pirotehnică cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice, care au ridicat două grenade de mână defensive şi 16 cartuşe cal. 7,92 mm provenită din Al Doilea Război Mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii.

Muniția a fost descoperită de un bărbat, în vârstă de 33 de ani, din municipiul Piatra Neamţ, în podul unei anexe din curtea bunicului, în prezent decedat. Echipa pirotehnică a verificat anexa pe o suprafaţă de 20 metri pătrați şi nu a mai descoperit alte elemente de muniţie”, se arata in acelasi comunicat IPJ Neamt.

Recomandari ISU Neamt:

Pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii muniţiilor neexplodate, ISU Neamț reaminteşte cetăţenilor următoarele măsuri de prevenire:

  1. a)să anunţe de urgenţă prin SNUAU 112 despre descoperirea de muniţii neexplodate;
  2. b)să nu mişte de pe loc muniţiile descoperite;
  3. c)să nu dezmembreze sau să predea muniţii neexplodate la operatorii economici care au ca obiect de activitate colectarea deşeurilor metalice;
  4. d)să nu folosească muniţiile descoperite pentru improvizarea diferitelor dispozitive;
  5. e)să nu lovească, să taie sau să demonteze muniţiile neexplodate;
  6. f)să nu aprindă focul în apropierea muniţiilor descoperite neexplodate

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.