La Borca au inceput lucrarile pentru refacerea albiilor a doua pâraie care au ieșit din matca si au provocat inundatii in vara acestui an.

Pe paraul Borca, in apropierea centrului comunei, apele au rupt digurile de protectie, iar apele s-au revarsat, distrugand un pod si intrand in curti si case.

In urma cu o saptamana au inceput lucrarile de refacere a digurilor, dupa ce s-a finalizat procedura de predare a amplasamentului catre Apele Romane, institutie care a alocat bani pentru remedierea situatiei, a precizat primarul Ovidiu Nita.

Digurile care au fost rupte la inundatii fusesera construite in anul 2005, iar odata cu cedarea lor s-au ridicat niste semne de intrebare asupra calitatii lucrarii facute in urma cu 13 ani, dupa ce ulterior s-a descoperit ca nu fusesera prevazute si praguri pentru reducerea vitezei apei. Potrivit unor surse, imediat dupa inundatii, reprezentantii Apelor Romane ar fi trecut la verificat toata documentatia lucrarii pentru a se vedea daca au fost respectate proiectul si standardele prevazute pentru acest gen de lucrari, iar daca se descopera nereguli, sa fie sesizate organele de ancheta. Pana la aceasta ora, nu exista o pozitie oficiala in acest sens.

Citeste si: DISPENSAR NOU CU LOCUINȚĂ PENTRU MEDICI, LA BORCA

Si pe paraul Sabasa se lucreaza la refacerea albiei, dupa ce aluviunile au acoperit pragurile din beton, construite pentru a reduce viteza apei atunci cand debitul se mareste, a mai precizat primarul Ovidiu Nita.

Pentru ambele lucrari, investitia se ridica la aproximativ 3 milioane de lei.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.