Comuna Borca își dezvolta tot mai mult potentialul turistic prin investitii in zonele care atrag turistii, dar si prin investitii in confortul populatiei.

Recent, a fost terminat in proiect in urma caruia a rezultat o zona de agrement cu peisaje care-ti taie rasuflarea si care te trimit cu gandul la o mică Elvetie din inima muntilor judetului Neamt.

Locul denumit Lunci Borca, este pe traseul spre Borcut sau spre varful Budacu, pe valea paraului Borca, la aproximativ 5 km de centrul comunei. Este foarte usor accesibil pe jos sau cu orice mijloc de transport, o buna parte din traseu, fiind asfaltat. ”Cu sprijinul Consiliului Local, s-au alocat fonduri de la bugetul local pentru amenajarea terenului de la zero. S-au facut ample lucrari de nivelare, a fost adus pamant fertil, s-a semanat iarba de tip gazon, fiind amenajat totodata si malul paraului, care era in permanenta inundat si se transforma in mocirla”, a declarat primarul Petrica Ruscanu, aflat la primul mandat in fruntea comunei.

Zona de agrement se intinde pe aproximativ 7 hectare si este prevazuta cu spatii largi de campare, dotate cu 10 foisoare de lemn, grătare, cosuri de gunoi. In urma amenajarii terenului, au fost facute si iazuri de agrement, care au si rolul de a prelua apa rezultata in urma precipitatiilor, astfel incat nu se vor mai produce distrugeri.

Investitia primariei completeaza eforturile inteprinzatorilor privati din turism, care se indreapta tot mai mult spre aceasta zona, unde deja s-a investit in unitati de cazare cu conditii la standarde inalte, dar si cu pastravarii si cu diverse facilitati pentru petrecerea timpului liber.

Tot din bugetul local, a fost asfaltata si str. Vatra Satului, un drum din apropierea primariei (poate fi o scurtatura catre zona de agrement), proiect in care a fost prinsa si o parcare pentru corpul B al Scolii Mihail Sadoveanu.

Corpul B al Scolii Mihail Sadoveanu este gata de deschidere anul viitor, constructia fiind finalizata si complet utilata. Cladirea a fost construita cu fonduri europene si cuprinde 10 sali de clasa plus doua laboratoare, aici urmand sa invete elevii de clasele V- VIII.

Un alt corp al scolii Mihail Sadoveanu este in curs de amenajare, si va fi dat in folosinta in maximum o luna, pentru elevii de clasele I-IV.

Prin realizarea celor doua noi corpuri cu săli de curs, se urmareste ca toti elevii din comuna sa invete intr-un singur schimb, scop pentru care a mai fost achizitionat de primarie, inca un microbuz scolar, nou nout.

Noul dispensar uman de la Borca, este si el aproape de dare in folosinta, cel mai probabil anul viitor, la acest moment, desfasurandu-se ultimele lucrari la exteriorul si la curtea cladirii. Dispensarul va fi complet mobilat, va avea si locuinte pentru medici, urmand sa se demareze proceduri privind obtinerea de fonduri si pentru achizitionarea de aparatura medicala.

In aceste zile va fi data in folosinta si o punte noua peste Bistrita, pentru satenii din Pârâul Cîrjei, care erau nevoiti sa ocoleasca pe distante mari, pentru a ajunge in centrul satului sau la drumul national, dupa ce vechea punte a fost luata de ape.

Si cum in Borca nimic nu pare sa fie lasat la voia intamplarii, Consiliul Local a investit si intr-un sistem nou de indicatorizare de orientare, indicatoarele fiind personalizate, si mai mult decat explicite, privind directia in care trebuie sa te indrepti pentru a ajunge atat la obiective turistice, cat si la obiective/institutii de interes public.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.