Austriecii de la Brantner S.A. au toate șansele să rămână operatori de colectare a deșeurilor pe Zona 1 în județul Neamț, zonă care include orașul Piatra-Neamț și 25 de comune.

Recent, ADI EcoNeamț a transmis o notificare asocierii de firme care a câștigat controversata licitație din luna noiembrie 2022 prin care asocierea de firme este avertizata că i se va rezilia contractul semnat în decembrie. Motivul? Cel puțin unul dintre documentele depuse la dosar de asocierea de firme, miroase a escrocherie. Este vorba despre o Scrisoare de Garanție care a fost emisă de o firmă din Cehia (Praga), firmă care nu ar fi fost autorizată niciodată să funcționeze ca instituție de credit, deci, documentul emis pentru cei care ar fi vrut să pună mâna pe o afacere cu multe zerouri în județul Neamț, nu are nicio valoare.

Prin urmare, organizatorul licitației pune în vedere asocierii de firme, că dacă până pe 8 februarie nu demonstrează că firma din Cehia a emis legal garanția financiară, contractul va fi reziliat.

Dacă se confirmă că documentul în cauză este unul fără acoperire legală, speța ar putea deveni subiect de dosar penal de competența DNA.

Mai jos, notificarea transmisă de ADI EcoNeamț către cei care au câștigat licitația:

03.02.2023 Notificare Contract 1033_378_2022_0001

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.