Polițiștii de investigarea criminalității economice au desfășurat, de la începutul anului 2016, acțiuni ce au ca scop prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul producerii, prelucrării, depozitării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie.

Astfel, 22 unități de morărit, 12 de panificație, 6 unități de patiserie și alte 23 de unități economice în domeniul de referință au fost controlate de polițiștii nemțeni, iar în trafic au fost verificate 132 de mijloace de transport.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au constatat 35 de infracţiuni, dintre care 24 de evaziune fiscală, fiind recuperat un prejudiciu total de circa 127.000 lei.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 151 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 80 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 71 fiind aplicate pentru alte abateri.

Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate este de 171650 lei, iar ca măsură complementară, în cadrul dosarelor penale sau ca urmare a aplicării sancţiunilor contravenţionale, au fost indisponibilizate sau ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 20000 de lei.

Ionut CORFU

sursa: IPJ Neamt

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.