Tragedie pe muntele Ceahlau, vineri seara, 5 august. Salvamontistii au fost anuntati in jurul orei 20, ca un turist care plecase sa se catere pe un perete stancos, nu s-a mai intors. ”Salvamont Neamt intervine in urma unui apel prin 112 in vederea gasirii unui turist care dupa spusele apelantilor ar fi plecat la catarat in zona de abrupt al Ocolasului Mare. Intervine echipa din Baza Salvamont Dochia”, anuntau salvamontistii la ora 20:30.
Din pacate, salvatorii l-a gasit pe barbat, insa acesta era deja decedat din cauza mai multor traumatisme sufertie dupa ce a cazut in gol peste 20 de metri. ”Din pacate barbatul din Bucuresti dat disparut in zona Ocolasului Mare a fost gasit decedat . Dupa pozitia corpului si traumatismele incompatibile cu viata se pare ca a cazut dintr-un horn de la peste 20 m”, a transmis Salvamont Neamt, in aceeasi seara.
Trupul barbatului a fost extras de salvamontisti abia a doua zi, sambata, 6 august. Acesta avea 69 de ani si era din Bucuresti.
I.C.
DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

 1. Seful grupului, daca a fost vre.un sef, nu poate sa retina un om adult daca el vrea sa faca ceva nepotrivit. La varsta aia o persoana are destul discernamant si poate face ce vrea.
  Impropiu spus catarat, in Ceahlau nu se poate face catarare, alpinism..stanca este f friabila. Probabil a vrut sa coboare de pe Ocolasul Mare pe un mic horn si a cazut…i sa facut rau sau a alunecat.

 2. Șeful grupului are mereu o hotarire sau ceva de spus .asta va spun eu ca fost membru Sslvamont. Nu caut sa învinovățesc pe nimeni .
  Chiar daca Aurelian era fratele meu.
  Doar as ruga la mai mare atentie cind plecati în ture de iarna .
  Dragilor , muntele ca este prieten cit timp il respectați.
  Cu respect
  RomeoNadragea

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.