Valentin Ciobanu (PNL) este director interimar la Publiserv de aproximativ doua luni. Ca sa ajunga pe functia respectiva el s-a ”s-a sacrificat” pentru comunitate si si-a dat demisia din Consiliul Local Piatra- Neamt unde a intrat pe listele PNL in vara anului 2016. La vremea cand a preluat functia de director Publiserv sustinea ca va revigora compania si ca este nevoie acolo de el, altfel va fi nenorocire. Despre deciziile pe care le-a luat din pozitia de conducere noi am mai scris asa ca nu o mai luam de la capat. Vrem sa aratam insa, cum liberalul Ciobanu este abonat la bani publici, respectiv la banii Primariei Piatra-Neamt condusa de colegul sau de partid, Dragos Chitic.

Familia Ciobanu detine mai multe firme, printre care si Ava Sting, firma care are ca principal obiect de activitate comercializarea de produse de tip PSI (Prevenirea si Stingerea Incendiilor). Atunci cand actualul director Publiserv era consilier local, acesta era si administratorul firmei, fapt devenit de notorietate dupa scandalul iscat in presa locala atunci cand firma lui Ciobanu incasa bani pe stingatoare vandute catre scoli in al caror Consiliu de Administratie el era membru, lucru care l-a plasat in vizorul Agentiei Nationale de Integritate (ANI), intr-o ancheta pentru incompatibilitate. (Vezi AICI- DOVADA că Valentin Ciobanu este cercetat de Inspecţia de Integritate ANI!)

Ei bine, dupa ce Valentin Ciobanu isi da demisia din functia de consilier local pentru a o prelua pe cea de director la Publiserv, firma lui incepe sa vanda diferite produse catre Primaria Piatra-Neamt, din informatiile noastre, cele mai multe, daca nu chiar toate, fiind folosite la lucrarile pentru redeschiderea Pietei Centrale dupa ce aceasta a trecut in administrarea primariei. Acum se explica vizitele de lucru ale lui Ciobanu la piata in compania primarului Chitic (foto)

Ciobanu a demisionat din CL pe 26 septembrie, iar prima tranzactie cu primaria prin SEAP (Sistemul Electronic de Achizitii Publice) pentru firma lui, este inregistrata pe data de 19 octombrie. Suma nu este foarte mare (740 de lei pentru doua robinete din bronz), insa dupa cateva zile, in mai putin de doua minute, tot pe SEAP, firmei AVA STING ii sunt atribuite 9 tranzactii pe banii primariei.

Totul se intampla pe data de 27 octombrie dimineata, dupa cum urmeaza:

Ora 8:55– teava refulare 15buc×52lei= 780lei

Ora 8:56– reductie de la B la C 6buc×40lei= 240lei

Ora 8:56– cheie racord 4buc×12= 48lei

Ora 8:56– cheie hidrant 2buc×24lei= 48lei

Ora 8:56– stingator P6 22×67lei= 1.474 lei

Ora 8:56– suport stingator 22buc×4,2lei= 92lei

Ora 8:56– hidrant portativ 3×509= 1.527lei

Ora 8:56– rola furtun 20ml/buc, 6buc×150lei= 900lei

Ora 8:57– indicator securitate 40buc×1,67lei= 67lei

In total, in ceva mai mult de un minut firma lui Ciobanu incaseaza aproximativ 5.000 de lei din banii primariei. Deci intr-o dimineata, cineva de la primarie accepta fara sa clipeasca ofertele firmei lui Ciobanu care fusesera plasate pe SEAP cu doar cateva ore inainte, pe 26 octombrie, in intervalul orar 10- 15. In total, 9 click-uri de milioane pentru Ava Sting. Daca ultima oferta fusese plasata la ora 15 deci cu o ora inainte sa se termine programul de lucru la primarie apoi toate ofertele au fost acceptate a doua zi imediat dupa inceperea programului, este clar ca acea persoana nu a avut timpul fizic necesar nici sa citeasca preturile, ca sa nu mai vorbim despre compararea cu alte sute de oferte de pe SEAP.

Dar dupa doar cateva zile, Ava Sting mai puncteaza doua atribuiri directe de la Primaria Piatra- Neamt, tot pe SEAP, mult mai consistente de data aceasta:

2 noiembrie– capete sprinkler 290buc×25lei= 7.250lei

3 noiembrietermoprotectie scara de acces Piata Agroalimentara Sf. Gheorghe (Piata Centrala) 120mp×64lei/mp= 7.680lei. Aceasta ultima atribuire este facuta ATENTIE, la ora 7:54 cand programul de lucru la primarie nici nu incepuse.

In total, de pe 19 octombrie pana pe 3 noiembrie, firma lui Ciobanu face afaceri cu primaria condusa de PNL, in valoare de aproximativ 21.000 de lei.

Poate ca ceea ce vedeti mai sus nu este ilegal, insa cel putin imoral, evident ca este. Bunul simt ar fi trebuit sa-l faca pe Ciobanu sa nu faca afaceri cu institutia al carui angajat este indirect. Culmea, oamenii implicati in aceste combinatii, striga in conferinte de presa in gura mare ca PSD devoreaza banii publici. Sa ne amintim doar scandalul schimbarii directorilor Locativserv si Publiserv, cand liberalii in frunte cu Ciobanu faceau spume ca sunt irositi banii contribuabililor. Iata ca oameni de dreapta (cum le place lor sa-si zica) care teoretic ar trebui sa produca bani din mediul privat, sunt mai rau insurubati la banii publici decat cei pe care-i arata cu degetul. Iata ca Valentin Ciobanu, cel care se considera omul providential pentru Publiserv isi scoate pe alta parte pârleala in timp ce in public sustine sus si tare ca nu-i trebuie de nicaieri niciun capat de ata si ocupa functii publice doar pentru binele comunitatii. Mai mult, daca presa isi permite sa scrie despre marea sa personalitate, este atac la familie (Vezi- Ciobanu de la Publiserv: Publiserv sunt EU). Avem deci, un asistat social de dreapta, infipt pana la gat in bugetul primariei dar si al altor multe alte institutii bugetare pe care le vom mentiona cu alta ocazie.

Si ca ultima precizare, Valentin Ciobanu este coleg cu Dragos Chitic si in Biroul Permanent Local al PNL, asa ca este exclusa varianta ca ar fi existat o intelegere pe linie de partid pentru combinatiile de pe SEAP, nu-i asa?

P.S. Dupa fiecare articol publicat de tvmneamt.ro cu dezvaluiri despre Publiserv, Ciobanu isi baga in sedinta de urgenta subordonatii, ca sa afle cine a ”transpirat”. Desi articolul de fata nu are ca subiect Publiserv, ca sa-i spulberam orice indoiala, il informam pe Valentin Ciobanu ca pontul ne-a fost dat tot din interiorul Publiserv. Asa ne-au rugat sursele, asa facem. Asadar, atitudinea de zbir nu a speriat pe nimeni.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.