Deputatul USR de Neamt, Iulian Bulai îl acuză pe liderul AUR, George Simion, că l-a urecheat in timp ce se afla in Parlament. Bulai cere conducerii Camerei Deputaților sancționarea liderului AUR, George Simion: „M-a apucat cu degetele de urechi și mi-a repetat numele cu un ton disprețuitor”, spune Bulai.

Supun atenției dvs faptul că pe data de 22.03.2022, în sala de plen a Camerei Deputaților,în timpul desfășurării lucrărilor acestei ședințe, domnul Simion, care se deplasa prin sala de plen, făcând o transmisie în direct pe Facebook, mi-a adresat câteva cuvinte, subsemnatul fiind așezat în banca din sala de plen, apoi m-a agresat fizic, apucându-mă cu degetele de ureche.

Pe tot parcursul incidentului am înțeles să respect demnitatea și onoarea funcției de deputat și am manifestat o conduită civilizată, nereacționând în niciun fel la gesturile sale incalificabile. (…) Ținând cont de toate temeiurile de fapt și de drept invocate, apreciez că a avut loc o încălcare sancționabilă a eticii și deontologiei parlamentare (…) și consider că este imperior necesară sancționarea deputatului Simion George Nicolae. Este evident că lipsa unei sancțiuni va avea un efect încurajator pentru reiterarea unui astfel de comportament violent și nedemn”, concluzionează Bulai, citat de Mediafax.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.