Deputatul USR de Neamt, Iulian Bulai, a incercat să verifice teza de doctorat a Ministrului de Interne, Lucian Bode, însă și-a dat seama că exista ”Culmea digitalizării în România”. Teza nu poate fi fotocopiata, nici scanata, ci trebuie transcrisa de mana.

Culmea digitalizarii in Romania, este că actualul ministru al Digitalizarii, Sebastian Burduja (Tianu pentru prieteni), lupta #rezist prin 2017 alaturi de USR împotriva ”ciumei roșii”. ”Facem un maraton al transcrierii tezei de doctorat a ministrului Bode. Pentru că lucrarea este de negăsit în librării sau alte biblioteci. Teza nu poate fi copiată la xerox sau fotografiată. Ea există doar în format de pagină scanată. Nu ai voie nici să faci foto la ecranul computerului.

Astăzi am fost la Biblioteca Națională pentru a transcrie teza de doctorat a lui Lucian Bode. Împreună cu Cristian Ghinea și colegii de la USR tineret: Mihai Costea și Cristian Baciu.
Situație ciudată: tezele de doctorat pot fi studiate doar de la două PC și doar transcrise la mână. Noaptea minții. Regulamentul este în vigoare din 25.09.2016
Luni voi cere o audiență la directorul Bibliotecii Naționale a României, domnul Adrian Cioroianu. Această situație nu poate continua în acest fel.
USR transparentizează teza de doctorat a lui Bode. Cristian a scris cu pixul, eu am scris direct pe telefon. Asta este culmea digitalizării în România. Să faci cercetare pe bani publici, dar să împiedici prin orice mijloc accesul la informație”, zice deputatul Bulai.
I.C.
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.