Putine persoane stiu ca au posibilitatea schimbarii documentelor de identitate expirate prin intermediul ambasadelor romanesti, acest lucru fiind posibil printr-o procura speciala, care se poate obtine de la functionarii acestor institutii.
In acest mod, nemtenii pot evita deplasarea in Romania si alte costuri suplimentare. Pentru a putea cere buletin in strainatate, persoana imputernicita se va prezenta cu procura respectiva la ghiseul serviciului de evidenta din tara, aflat pe pe raza de domiciliu a solocitantului avand toate actele necesare emiterii noului document de identitate. Dupa tiparirea buletinului, imputernicitul va ridica noul act, si-l va trimite in strainatate titularului.

Loredana Popescu, sefa Serviciului Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor Piatra Neamt, a declarat ca procura trebuie sa aiba aplicata fotografia solicitantului si sa fie certificata cu timbrul sec al misiunii diplomatice sau oficiului consular respectiv. La procura se ataseaza o fotografie identica cu cea care a fost aplicata pe aceasta. In cuprinsul procurii speciale trebuie sa se regaseasca, in mod obligatoriu, scopul pentru care aceasta a fost eliberata, respectiv depunerea cererii pentru eliberarea actului de identitate si/sau ridicarea actului de identitate. Pentru aceste situatii preluarea imaginii necesare in procesul de producere si eliberare a cartii de identitate se realizeaza prin scanarea fotografiei atasate la procura speciala. Imputernicitul depune cererea de eliberare a actului de identitate pe baza de procura speciala, impreuna cu documentele prevazute de lege, la serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor de la locul de domiciliu sau resedinta al solicitantului. Imputernicitul va ridica apoi actul de identitate de la serviciul de evidenta a persoanelor de unde a fost depusa cererea.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.