Incendii

 

Sâmbătă, 16.05.2015, la ora 22:34, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost anunţat că a izbucnit un incendiu la adăpost de animale din localitatea Ştefan cel Mare. La locul indicat s-au deplasat 11 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD şi opt voluntari ai comunei Ştefan cel Mare cu o autospecială de stins incendii. La sosirea forţelor, incendiul cuprindea adăpostul de animale, construit din lemn, cu acoperiş din tablă, fânul din podul acestuia şi bunurile din interior. Pompierii au acţionat timp de aproape trei ore pentru stingerea incendiului. În urma evenimentului, au ars adăpostul de animale, pe o suprafaţă de aproximativ 120 mp., circa 3,5 tone de fân şi uneltele din interiorul obiectivului: o bormaşină, un flex şi două drujbe. Cauza probabilă a incendiului: autoaprinderea fânului depozitat în podul adăpostului de animale.

 

Luni, 18.05.2015, la ora 06:19, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost anunţat că a izbucnit un incendiu la o pensiune din comuna Vânători-Neamţ. Persoanele care se aflau în obiectiv în momentul izbucnirii incendiului, trei angajaţi şi opt turişti, s-au autoevacuat. La locul indicat s-au deplasat 28 de pompieri cu patru autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD şi o autoscară de intervenţie. La sosirea militarilor, acoperişul mansardei pensiunii, care cuprinde două niveluri locuibile, şi bunurile din nivelul superior erau cuprinse de flăcări, care se extinseseră şi la un perete al celuilalt etaj al mansardei. Pompierii au protejat etajul inferior al mansardei şi au oprit extinderea incendiului către primul etaj şi parterul construcţiei. Militarii au realizat alimentarea cu apă de la Mănăstirea Neamţ, situată la aproximativ patru km. de locul intervenţiei. Misiunea a durat peste patru ore. Cauza probabilă a incendiului: efectul termic produs la un generator suprasolicitat. În urma evenimentului, au ars aproximativ 500 mp. de acoperiş, din astereală din lemn şi învelitoare din tablă, bunurile din nivelul superior al mansardei şi au fost protejate de pompieri nivelul inferior al mansardei, primul etaj şi parterul construcţiei.

 

Îndepărtarea unui element de construcţie

 

Sâmbătă, 16.05.2015, la ora 19:17, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost anunţat că o scândură desprinsă din acoperişul internatului Gheorghe Asachi din municipiul Piatra Neamţ, strada Hangului, poate cădea în orice moment. La locul indicat s-au deplasat patru subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu o autospecială, au izolat imediat zona şi au îndepărtat scândura desprinsă, înlăturând riscul rănirii unor persoane.

 

 

Asigurare măsuri PSI

 

Sâmbătă, 16.05.2015, la ora 19:48, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost anunţat că un capac al unei conducte de gaze dintre două blocuri de locuinţe de pe strada Pictor Nicolae Grigorescu din municipiul Piatra Neamţ a fost smuls. La locul indicat s-au deplasat şase subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă. Pompierii au asigurat măsurile PSI pâna la sosirea echipajelor specializate şi pe timpul remedierii avariei.

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

 Slt. Andrei GRANCEA, 0748041745

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.