Actualizare stire: Vezi AICI Birouri ocupate abuziv- Poliția Locală nu știe ce păzește la Primăria Piatra Neamț. Luminița Vîrlan: ”Problemă de obediență și de aroganță”

Stirea initiala: Primaria Piatra Neamt a devenit un fel de sat fara caini dupa alegerile locale de pe 27 septembrie, iar ”bunăstare si respect”, sloganul liberalilor in campania electorala, devine un ideal îndeplinit deja, dar numai pentru smecherii politici.

Desi nu a fost înca învestit in functie si nici nu s-a comunicat nimic oficial privind validarea mandatului de primar de catre instanta, de aproximativ 3 saptamani, liberalul Carabelea ocupa în mod ilegal, fara niciun drept, biroul de primar din cladirea administrativa a orasului. Dupa demiterea primarului Dragos Chitic de catre prefect inainte de alegeri, atributiile primarului au fost preluate de viceprimarul Bogdan Gavrilescu. Dupa alegeri, acesta a intrat in concediu, iar atributiile primarului au revenit celuilalt viceprimar, respectiv Luminitei Vârlan. Ea este primar de facto acum, in niciun caz Andrei Carabelea, care mai are de asteptat pana va deveni primar cu acte in regula.

Pana la învestirea in functie, dupa validarea mandatului de catre judecatori, Carabelea este un simplu cetatean, castigator al alegerilor. Cu toate astea, fiind probabil foarte nerabdator sa simta scaunul de primar sub partea moale a corpului, dupa alegeri, Carabelea a intrat in cladirea primariei si cu de la sine putere, a ocupat total abuziv biroul de primar. Astfel, zilnic, in biroul respectiv au loc intalniri chiar si de partid. De exemplu, vineri, 16 octombrie, in biroul respectiv a fost un dute-vino continuu, fiind vazuti intrand sau iesind cel putin 10 peneliști. Cine vrea sa se intalneasca cu Carabelea (prieteni, amici, colegi de partid), este invitat de acesta in biroul de primar desi la ora asta, nu este primar, ci un cetatean ca oricare altul. Surse din PNL spun ca toate negocierile politice din aceasta perioada, au avut loc tot in biroul de la primarie, ocupat de Carabelea in mod absolut abuziv.

Exact in aceeasi situatie este si fostul city manager (administrator public al orasului) Bogdan Puscasu. Potrivit legii, administratorul public își pierde slujba din momentul in care primarul își pierde mandatul. Deci dupa ce primarul Chitic a fost demis de prefect, Pușcașu trebuia sa-si stranga catrafusele si sa plece acasa. Ei bine, el vine in continuare la biroul vecin cu biroul ocupat abuziv de Carabelea, desi raporturile de munca cu primaria au incetat de pe 15 septembrie, deci de peste o luna. Cu alte cuvinte, si Puscasu ocupa abuziv si gratis un spatiu întretinut din banii pietrenilor.

Culmea este ca cei doi nu au fost opriti de nimeni sa intre in institutie si sa puna stapanire dupa bunul plac pe birouri. In holul cladirii cu birourile edililor, la parter, exista un post de paza al Politiei Locale. Nimeni nu poate trece de politistul local daca nu are o calitate oficiala sau nu este asteptat de unul dintre functionari. Cum reusesc Carabelea si Puscasu sa ocupe ilegal doua birouri cu tot cu paza, numai Politia Locala poate explica. Tvmneamt.ro a cerut lamuriri in aceasta dimineata de la Politia Locala Piatra Neamt, insa pana la ora publicarii acestui articol, raspunsul nu a venit.

In orice caz, este evident ca pentru unii legea dar si bunul simt sunt facultative, iar pe cale de consecinta, orice pietrean ar putea merge sa ocupe spatii in primarie. Conditiile sunt dintre cele mai bune, pozitia este centrala si mai ales… e gratis. Sa fie ”bunastare si respect” pentru toata lumea, nu?

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

4 COMENTARII

  1. http://portal.just.ro/279/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=27900000000167886&id_inst=279
    Solutia pe scurt: Dispune validarea mandatului primarului declarat ales în circumscripţia electorală Municipiul Piatra Neamţ, judeţul Neamţ, respectiv Carabelea Andrei, CNP x. Cu drept de apel la tribunal, pentru cei interesaţi, în termen de 2 zile de la aducerea la cunoştinţă publică. Pronunţată la data de 13.10.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.
    Document: Încheiere finală camera consiliu 3837/2020 13.10.2020

  2. Astazi am ascultat la radio o prezentare a plosnitei sau altfel denumit, gandacul puturos. Cica anul asta a fost invazie in Romania iar acum toamna, cand da frigul, cauta un loc unde sa fie cald si bine pana la primavara si ajunge sa intre in casele oamenilor , chiar cauta astfel de locuri si se ascunde in colturi caldute incercand sa se inmulteasca . El , saracul, cica e inofensiv , nu face rau , dar daca se simte in pericol degaja un miros puturos (de aici si numele). Nu sunt biolog si nici pasionat de fabule dar parca seamana mult cu un personaj politic ( iar putoarea politica a fost critica lui Chitic atunci cand a fost amenintat de lipsa proiectelor pe care ar trebui sa le aiba pt oras). Ca se intalnesc plosnitele in primarie nu e problema, sunt inofensive , stau la cald. Sa se lamureasca si cei care au votat plosnitele ca deratizarea va fi o solutie. Problema este ca nu avem solutii…..de dezinfectie .

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.