Românii par a fi buni doar de plată, cel puțin în ceea ce privește drumurile naționale. Deși podurile arată ca în Ucraina iar sute și mii de kilometri de drumuri naționale sunt adevărate pericole publice, amenzile pentru șoferii care nu plătesc taxa de șmecher (rovinieta) către compania căpușă- CNAIR, tocmai s-au mărit.

Astfel, Legea care prevede majorarea amenzilor pentru șoferii prinși că circulă fără rovinietă pe drumurile publice a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Noile amenzi:

Cuantumul amenzii contravenţionale pentru autoturisme este acum de minimum 275 de lei, în timp ce pentru vehicule de transport marfă cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone amenda este de minimum 950 de lei şi de maximum 1.900 de lei.

Pentru vehiculele de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, dar mai mică sau egală cu 7,5 tone, amenda este minimum 1.550 de lei şi de maximum 3.100 de lei.

Pentru camioanele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, dar de cel mult 12 tone, amenda va fi de acum de minimum 2.750 de lei şi de maximum 5.500 de lei, în timp ce pentru vehiculele de categoria următoare (masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12,0 tone, cu maximum 3 axe) suprataxa pentru neplata rovinietei este de minimum 3.550 de lei şi de maximum 7.100 de lei. Cea mai mare amendă se înregistrează la categoria TIR, aceasta fiind de 5.950 de lei, iar cea maxima atingând 11.900 de lei.

Pentru autocare, amenda este de minimum 2.750 de lei şi de maximum 5.500 de lei.

Rovinieta este obligatorie pentru circulația pe drumurile naționale din România, a tuturor autoturismelor și autovehiculelor.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.