In mod normal, bunul simt nu trebuie dus la scoala, pentru ca acolo se deprinde. In aceasta dimineata (7 noiembrie) insa bunul simt a trebuit adus la scoala dar nu la cursuri ci in fata scolii nr. 3 din Piatra-Neamt si nu pe jos ci cu MCV-ul.

Dupa cum bine se stie, dimineata si la amiaza la scoala respectiva traficul este aproape paralizat de parintii care-si aduc copiii la scoala cu cele mai mari si mai luxoase masini. Daca salupele sau iahturile ar merge pe asfalt, nu ne-ar mira prea tare sa le vedem prin fata scolii nr.3.

Ca-si aduce omul copilul cu masina la scoala de la 5 metri distanta, n-ar fi o noutate si nici un capat de tara pana la urma, insa posesorii de automobile lungi late si inalte, parcheaza ostentativ (chestie de bun simt) oriunde le trece prin cap: pe trecerea pentru pietoni, in intersectie, pe toata banda de mers si daca s-ar putea, le-ar parca si unele peste altele. Chestiile astea nu mai tin de reguli de circulatie in primul rand ci de bun simt.

In aceasta dimineata insa, ca prin minune, masinile se parcau regulamentar pe locuri de parcare amenajate ca atare, chiar daca erau la 20-25 metri de intrarea in scoala si riscau elevii sa faca entorsa de la atata mers pe jos, iar traficul se desfasura cu lejeritate, adica in conditii normale.

Explicatia? Un echipaj de la rutiera care nu a trebuit sa faca altceva decat sa coboare din MCV si sa supravegheze zona. Brusc, posesorii de ambarcatiuni pe roti au inceput sa vada locurile de parcare si sa nu mai blocheze strada. Din ce am putut afla, nu este pentru prima data cand un echipaj de rutiera face asta la scoala nr. 3, insa pentru ditamai adultii este destul de rusinos sa-si aminteasca de regulile de convietuire sociala doar in prezenta politistilor.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.