”Deputatul surogat” bate câmpii cu grație din nou și pare să devoaleze mai repede decât mă așteptam, percepția USR (partid catalogat ca neomarxist) asupra democrației. Iulian Bulai, deputat USR de Neamț, căci despre el vorba, a găsit pretextul să iasă din nou în față și să-și mai spele puțin rușinea dupa ce a fost bumbăcit de Moise Guran (colegul lui USeReală), de i-au mers fulgii.
Este vorba despre scandalul iscat după ”celebra” emisiune de Revelion cu care TVR a cam dat-o în bară. Nici eu nu am gustat glumele de autobază sau de Dorei de pe șantier. Numai că Bulai vrea nici mai mult nici mai puțin, decât închiderea televiziunii nationale. E drept, este una dintre cele doua variante propuse de alesul poporului. Dar dacă închiderea unei televiziuni și concedierea a mii de oameni pe motiv de glume nesărate, are de a face ceva cu democrația, formă de organizare datorită căreia Bulai este la al doilea mandat de deputat, înseamnă că nu mai știe nimeni ce înseamnă comunismul și ne putem întoarce voioși la Epoca de Aur, când la TV vedeam doar ”mărețe realizări”. Să mai auzi asta și din gura unui deputat de la un partid cu pretenții de reformator al României, este deja extrem de îngrijorător.
În calitate de președinte la nu știu ce comisie din Parlament, Bulai mai vrea și sancționarea conducerii TVR. Cu asta aș fi de acord, dar numai daca vorbim despre modul de cheltuire a banilor publici, sau daca televiziunea are audiente care nu justifica tonele de bani publici pe care le consuma anual. Dar nu, USeRistul Bulai vrea sancțiuni pentru că s-a făcut mișto de Covid 19 și a fost ironizat președintele Iohannis. Asta înseamnă cenzură de tip stalinist, fără niciun dubiu. Că au fost glume bune sau proaste, numai publicul decide și sancționează TVR, la audiențe. Un deputat, fie el și USR, are cu totul alte treburi, decât să decidă dacă un conținut editorial este bun sau prost și în consecință, să ceară sancțiuni. Dacă Bulai de la Tămășeni- Neamț se consideră cenzor național, ar trebui sa trimită un CV la Phenian- Coreea de Nord. Sigur va fi apreciat.
Culmea, deși în județul lui de baștină (al lui Bulai), Teatrul Tineretului din Piatra Neamț pune în scenă piese pentru elevi de liceu cu limbaj 100% porno, alesul Bulai nu a avut niciodata vreo reacție, nu a cerut nici închiderea Teatrului, nici sancționarea directoarei, cunoscută și ea ca având evidente porniri neomarxiste.
Deputatul Bulai a inaugurat la sfârșitul anului trecut, un Muzeu al Colectivizării, în comuna lui natală. Colectivizarea a fost una dintre cele mai mari traume produse de comuniști, poporului român. Acum mă întreb dacă Bulai a făcut Muzeul ca să condamne comunismul, sau l-a făcut în calitate de admirator al orânduirii de sorginte sovietică.
Și nu în ultimul rând, reamintesc că USeRiștii au pus mâna pe Ministerul Justiției. Oare acolo… ce reforme se pregătesc?
Ionut CORFU
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.