Politistii nemteni au deschis dosar penal ieri, dupa ce 6 cadavre de porci au fost gasite in canalul Bistritei, la Savinesti. Politistii merg pe infractiunea de infestare a apei, a declarat Georgiana Moșu, purtator de cuvant IPJ Neamt.

O ancheta este derulata si de Directia Sanitar Veterinara Neamt, incercandu-se depistarea celui/celor care au aruncat porcii in apa. Totodata, in urma analizelor de laborator se va stabili daca porcii au murit din cauza unei boli. La aceasta ora, mai multe localitati din judetul Neamt sunt sub monitorizare, dupa ce au fost descoperite doua focare de pesta porcina africana, la Agapia si la Cracaoani.

Reamintim ca nu mai putin de 6 porci morti au fost gasiti plutind ieri, 25 octombrie, in canalul Bistritei la Savinesti, judetul Neamt. Autoritatile au fost alertate prin 112 in jurul orei 13:30. ”În jurul orei 13.31, prin apel la 112, am fost înștiințați de către dispecerul de la Hidroelectrica că pe canalul de la microhidrocentrala de la Săvinești plutesc 6 porci.

A fost înștiințată DSVSA pentru a trimite la fața locului echipe specializate. În sprijin, un echipaj de pompieri de la Detașamentul Piatra Neamț cu o autospecială complexă de intervenție și o barcă s-a deplasat la locul indicat. Pompierii au scos cei 6 porci din apă și i-au predat autorităților competente”, informeaza ISU Neamt.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.