ISU Neamt a trimis redactiei TvmNeamt un mail care s-ar fi vrut sa aduca lumina in cazul cadavrului lasat in drum ieri la Poiana Teiului, dupa ce a fost scos din albia Bistritei. (Vezi articolul AICI- BĂRBAT GĂSIT MORT DUPĂ CE A ZĂCUT O NOAPTE ÎNTREAGĂ PE MALUL BISTRIȚEI. POMPIERII AU LĂSAT CADAVRUL PE MARGINEA DRUMULUI)

Punctul de vedere trimis redactiei descrie intreaga interventie, asupra careia nu are nimeni nimic de reprosat, iar la sfarsitul textului se face referire intr-o singura fraza la atitudinea absolut inumana a pompierilor de a refuza sa transporte cadavrul cu targa aproximativ 200 de metri pentru a nu ramane ca la circ pe marginea drumului national. ISU Neamt (punctul de vedere nu este asumat de o persoana anume ci este semnat de Compartimentul de Relatii Publice)) spune ca trupul barbatului a ramas sub supravegherea politistilor pana la sosirea celor de la medicina legala. Asta stim si noi, si era normal sa fie asa, numai ca se impuneau niste explicatii din partea colonelului Iona Nitica, seful ISU Neamt, care sa lamureasca opinia publica de ce subordonatii lui cu atitudine de VIP-uri au refuzat sa dea dovada de umanitate chiar sub ochii a 3 membri ai familiei celui decedat. Despre asta era vorba, nu despre caii verzi pe pereti pe care-i viseaza cel/cei care au incropit povestea de mai jos.

Comunicat ISU Neamt:

Referitor la articolele apărute în mass-media, referitoare la persoana de sex masculin decedată în comuna Poiana Teiului, sat Dreptu, pentru corecta informare a opiniei publice, facem următoarele precizări:

Sâmbătă, 06.10.2018, la ora 08:47, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență „112”, despre faptul că un bărbat este căzut peste parapetul de protecţie al drumului naţional, în apropierea albiei râului Bistriţa, pe raza localităţii Dreptu, comuna Poiana Teiului.

La locul evenimentului s-au deplasat, de urgenţă, două echipaje de pompieri militari din cadrul Detaşamentul de pompieri Tîrgu Neamţ – Garda nr. II Poiana Teiului, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, cu modul de descarcerare şi o ambulanţă SMURD de prim ajutor.

Conform procedurilor specifice, forţele sosite la locul evenimentului au balizat zona, după care au intervenit pentru degajarea bărbatului (căzut de la o înălţime de aproximativ 3 metri) pe un plan semidur,  în dreptul zonei unde a fost găsit ( în apropierea albiei râului Bistriţa).

În urma analizării stării victimei, salvatorii nemțeni au constatat că bărbatul era inconștient și nu prezenta leziuni sau fracturi vizibile.

Imediat, echipajul de paramedici a început manevrele de resuscitare,  fiind solicitat şi un echipaj medical din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Neamţ(SAJ).

După sosirea acestuia la locul evenimentului, s-a continuat aplicarea manevrele de resuscitare,  împreună cu paramedicii SMURD, timp de 58 de minute, așa cum prevede protocolul medical.

Din nefericire, persoana nu a putut fi salvată, cadrele medicale ale echipajului Serviciului de Ambulanţă Judeţean declarând decesul acesteia.

Ulterior, victima a rămas sub supravegherea organelor de cercetare prezente la locul incidentului, în vederea desfăşurării activităţilor specifice,  până la sosirea personalului din cadrul Serviciului de Medicină Legală Neamţ, care au competenţe în astfel de situaţii.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.