Douazecisipatru de elevi au dat orele de curs pe cafele si pacanele. Acestia au fost depistati de catre agentii de la Politia Locala Piatra Neamt in mai multe baruri din oras, marea lor majoritate in apropierea unitatilor de invatamant. Chiulangii au fost legitimati de catre politisti si au fost trimisi inapoi la scoala, dar nu inainte de a fi anuntati profesorii si directorii respectivelor scoli.

Eugen Pancu, director Politia Locala Piatra Neamt.
“In cursul zilei de ieri am derulat doua actiuni, una dintre ele avand drept scop prevenirea absenteismului scolar si a consumului de alcool de catre minori. Au fost verificate 21 de unitati de alimentatie publica – baruri, situate in zona unitatilor de invatamant. Au fost depistati 24 de elevi de la Liceele Auto, Economic, Asachi si scoala numarul 11 care nu consumau alcool dar care lipseau de la cursuri. Personalul barurilor a fost avertizat in privinta vanzarii alcoolului catre minori si au fost anuntati directorii unitatilor a caror cursuri le frecventau respectivii elevi”

Tot in cursul zilei de miercuri s-a desfasurat si un control privind prevenirea si combaterea faptelor antisocilae si mentinerea unui climat civic de ordine si liniste publica in mijloacele de transport in comun. Au fost legitimate 139 de peroane care calatoreau pe diverse rute in municipiul Piatra Neamt. Au fost verificati calatorii din 6 mijloace de transport, 4 troleibuze si 2 autobuze. Au fost constate doar 2 contraventii, iar cele doua persoane au fost sanctionate pentru lipsa biletului de calatorie si pentru faptul ca in momenul in care s-a cerut actul de identitate a inceput sa se comporte necivilizat si sa adreseze injurii. Cu ocazia celor doua actiuni de mercuri desfasurate de lucratorii Politiei Locale Piatra Neamt s-a mai constat si faptul ca cersetorii au inceput sa mai dispara de pe strazi, iar cei gasiti apeland la mila publica au fost identificati ca provenind din comunele Savinesti, Piatra Soimului si Borlesti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.