Dupa cum bine se stie, în Piatra Neamt dar si in alte localitati din Neamt, in ultimele zile a plouat abundent (80l/mp), si inevitabil, s-au produs niste inundatii in urma scurgerilor de pe versanti. Slava Domnului, nu s-au inregistrat victime si nici nu au fost distrugeri importante, ca prin alte parti, autoritatile locale si fortele de interventie ISU, intervenind de fiecare data prompt, asa cum s-a intamplat si la Piatra- Neamt in cursul noptii de marti spre miercuri dar si in cursul zilei de miercuri.

De la Prefectura Neamt insa, s-a vazut altceva. A fost calamitate, dezastru, nenorocire. Din biroul ei, prefecta Daniela Soroceanu a declarat pentru o publicatie locala (culmea, oficină PNL) ca „Este rușinos pentru Primăria Piatra-Neamț, o primărie reședință (sic!) de județ, ca în urma unei ploi torențiale să nu facă față imediat cu utilajele din dotare.” Daca primarul din Piatra- Neamt era PSD, in mod sigur, prefecta Soroceanu ar fi înșirat o odă despre cat de bine s-a descurcat primaria in fata torentilor revarsati. Dar cum Dragos Chitic este PNL, normal ca din biroul de la prefectura, lucrurile s-a vazut invers. Si nici nu avea cum sa stie prefecta ce s-a intamplat pe teren, pentru ca in noaptea de marti spre miercuri, la ora la care zeci de angajati Publiserv si zeci de pompieri interveneau pe strazile din Piatra- Neamt, ea visa frumos din patul ei de acasa, desi era situatie de urgenta si trebuia sa fie prezenta in locurile cu probleme, pentru ca prefectul coordoneaza CJSU. Dar cum pietrenii au votat PNL la ultimele alegeri, nu au meritat un asa efort din partea reprezentantei guvernului in teritoriu, deci au scapat ocazia sa-i vada pretioasa faptura in locurile unde apele s-au revarsat.

La 15 minute dupa ce s-a oprit ploaia, o echipa TvmNeamt a fost in locurile afectate de inundatii. Pe Aleea Tineretului (drumul spre ștrand) unde situatia a fost cea mai grava din oras, Publiserv actiona cu 12 utilaje si cu 36 de oameni. Touaregul cu care-si duce prefecta copiii la scoala, nu era nicaieri. In schimb, la fata locului erau primarul Dragos Chitic, directorul Publiserv, Gheorghe Triboi si directorul tehnic Publiserv, Marius Ghinet. Pe Aleea Tineretului, apa ameninta aproximativ 10 locuinte, insa interventia cu utilajele Publiserv a reglementat situatia fara sa fie distrus nici macar un gard. Drept dovada, la cateva ore dupa inundatii, pe Aleea Tinretului se circula in conditii normale. De pe Tineretului, undeva la miezul noptii, Publiserv s-a mutat cu utilaje si oameni in ștrand unde s-a muncit pana la ora 2:00. Interventia s-a reluat dupa cateva ore, la 7:30 dimineata cu 10 utilaje si cu 50 de oameni, efectele revarsarii apelor fiind indepartate in timp record, la fel ca si in multe alte locuri din oras.

De pe geamul biroului prefectului PSD, s-a vazut altceva. Doar pentru ca primarul este PNL, Daniela Soroceanu desconsidera munca a zeci de oameni, pompieri si angajati Publiserv, ca sa fie ea pe placul politicienilor pe care-i slujeste. Desigur, in localitatile lovite de inundatii unde primarii sunt PSD, totul a fost minunat. Calamitatea este doar la Prefectura.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Pe strada Izvoare un torent din amonte a adus o masă masiva de pietre care treneaza in mijlocul drumului de câteva zile bune, si de care Primaria Piatra Neamț nu se sinchisește….Dacă e la periferia orasulului, ce mai contează….să-și rupă mașinile cei care au drum pe acolo!
    Fraieri că plătim impozite!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.