Măsuri sporite pentru asigurarea liniştii şi ordinii publice au fost luate în acest week-end de Poliţia Neamţ, mai multe echipaje mixte fiind dispuse în servicii de patrulare. Lucrătorii din cadrul Biroului de Ordine Publică Piatra Neamț au organizat o acțiune în sistem integrat, cu efective de jandarmi, având ca scop prevenirea infracțiunilor comise în locurile publice, în special a tâlhăriilor, furturilor din auto, din buzunare și din genți. În paralel, au fost efectuate verificări în trafic pentru combaterea infracțiunilor săvârșite la regimul circulație pe drumurile publice.

Cu toate aceste măsuri, au fost şi cazuri în care a fost nevoie de intervenţia forţelor de ordine. Aşa de pildă, sâmbătă, Ioan Andrei M. a fost depistat într-un local public de pe str. Gheorghe Asachi, anexa Văleni, consumând băuturi alcoolice și provocând scandal.  „A fost sancționat conform Legii.61/1991 R cu amendă în valoare de 300 lei”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, ofiţerul de presă al Poliţiei Neamţ. Tot sâmbătă, Dobrin V. a fost depistat conducând un autoturism prin Piatra Neamț, deşi consumase alcool. Etilotestul a indicat  o valoare de de 0,22 alcool pur în aerul expirat, astfel că polițiștii i-au reținut permisul de conducere și au amendat şoferul cu suma de 877,5 lei.

„În sistem integrant au participat la această acțiune 33 de polițiști, 12 de jandarmi și 8 polițiști locali, care au legitimat și verificat 75 de persoane, dintre care 19 au fost sancționate pentru apelarea la mila publicului. În acest week-end au fost controlate 31 de unități de alimentație publică și 16 autovehicule au fost verificate în trafic. Polițiștii au intervenit și au aplanat 9 conflicte, fiind aplicate 16 sancțiuni privind nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 privind normele de conviețuire socială”, a mai spus ofiţerul de presă. La final, poliţiştii au constatat 9 infracțiuni, dintre care 3 în flagrant și au fost aplicate în total 46 de sancțiuni contravenționale, în valoarea de 9.840 de lei. Astfel de acţiuni vor continua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.