Eveniment important in aceasta noapte (31 decembrie 2019/1 ianuarie 2020) pentru credinciosii creștin ortodocși, la Manastirea Sfântul Vasile cel Mare din comuna Bodesti, judetul Neamt. Episcopul vicar al Arhiepiscopiei IAȘILOR, Calinic Botosaneanul (foto), va sustine slujba din noaptea trecerii in anul 2020. ”În noaptea dintre ani,la Mănăstirea Sfântul Vasile cel Mare din comuna Bodesti județul Neamț, va fi săvârșită Sfânta Liturghie de către Preasfintitul Calinic Botosaneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei IAȘILOR, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Sfanta Liturghie va incepe la miezul nopții și va fi precedata de slujba privegherii, de la ora 22. Credincioșii care doresc să participe sunt așteptați cu multă bucurie de obștea monahală”, anunta Staretul Manastirii, Protosinghel Ieronim Andrescu.

Conform basilica.ro, pentru un creştin ortodox, cel mai folositor mod de a petrece noaptea dintre ani este în primul rând acela al rugăciunii de mulţumire, adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile primite.

La cumpăna dintre ani se cuvine să ne gândim mai mult la ceea ce înseamnă darul timpului vieţii pentru oameni. Astfel, Biserica ne îndeamnă să privim cu încredere şi speranţă, dar şi cu responsabilitate şi gravitate fiecare clipă a vieţii prezente.

Timpul Bisericii este timpul mântuirii şi este trăit de credincios ca răscumpărare prin pocăinţă a timpului pierdut în păcat, dar şi ca posibilitate a împlinirii vocaţiei sale prin fapte bune şi pregătire pentru viaţa de comuniune veşnică de iubire cu Dumnezeu şi cu semenii.

Preasfintitul Calinic Botosaneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei IAȘILOR

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.