Surpriza de proportii la o perchezitie in comuna Vanatori Neamt. Politistii au ramas cu gura cascata la sfarsitul saptamanii trecute cand au descins in casa unui calugar de la Manastirea Petru Voda din judetul Neamt.

In varsta de aproximativ 35 de ani, calugarul al carui nume nu-l vom face public deocamdata, detine o vila de LUX in comuna amintita.

Totul a inceput cand politistii de la Serviciul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Neamt s-au autosesizat dupa ce au intrat in posesia unor informatii, potrivit carora in vila calugarului ar putea fi depozitate arme letale si munitie, detinute ilegal.

Ancheta a culminat cu o perchezitie in urma careia suspiciunile privind detinerea armei si a munitiilor NU s-au confirmat, in schimb, politistii au ramas cu gura cascata cand au vazut locuinta calugarului, sustin surse din randul anchetatorilor.

Potrivit surselor TvmNeamt.ro, vila are o curte imensa si este compusa din parter, etaj si mansarda, fiecare camera este dotata cu mobila din lemn masiv de cea mai buna calitate, terasele sunt zidite in piatra, balcoanele sunt de marimea unui apartament, mobilate si ele cu canapele din piele care le nevoie pot fi ascunse de privirile indiscrete cu prelate. De ce are nevoie un calugar smerit si cu credinta in Dumnezeu de atata protectie, putem doar sa bănuim. Evident ca din interior nu lipseau zeci de sticle de bauturi alcoolice fine care se puteau gasi in fiecare camera. De asemenea, vila este un adevarat depozit pentru sute de litri de ulei sau lazi frigorifice tixite cu zeci de kilograme de carne (pui, porc, etc.), adica ce mai aduc enoriasii/pacatosii pe la manastire.

Din cate am putut noi sa aflam, calugarul sta mai mult pe la manastire si de vila au grija niste rude apropiate care locuiesc in imediata apropiere. La ce i-o fi trebuind atata lux celui care i-a jurat credinta Domnului și a ales o ”viață în cumpătare”, este simplu de banuit si in mod sigur nu are nimic de a face cu ”învățăturile creștine”, decât dacă tânarul călugăr adună ca să aibă de unde milostivi pe cei săraci, ceea ce este destul de putin probabil, pentru ca din proviziile descoperite in vila, ar putea trai cel putin o luna toate persoanele asistate social din comuna Vanatori Neamt.

In orice caz, politistii care au fost la fata locului au facut un calcul din care a rezultat ca daca aduna toate salariile lor nu le ajunge o viata sa contruiasca si sa mobileze o vila cum este cea a calugarului de la Petru Voda, pretul acesteia cu tot cu o alta locuinta de dimensiuni ceva mai reduse aflata in curte, fiind estimat la peste 300.000 de euro.

P.S. Pana sa se declanseze încă o ancheta interna la IPJ Neamt pentru a se descoperi de unde are ȘI aceste informatii TvmNeamt.ro (Vezi AICISURSE: ANCHETĂ INTERNĂ LA IPJ NEAMȚ. SUBIECT, O POZA PUBLICATĂ DE TVMNEAMȚ), promitem sa revenim si cu niste poze de la fata locului. Nu de alta, dar poate se autosesizeaza si alte ”organisme” care ar trebui sa ancheteze cum reușește un călugar sa aiba o asemenea avere la doar 35 de ani, din moment ce surse de venit nu prea are. Cum proprietatea descrisa mai sus nu poate fi intretinuta cu NIMIC, ne gandim ca ar trebui verificate si niste conturi, nu? O intrebare care doare, ca de aia suntem noi incomozi, dar are cineva tupeu? Doamne ajută! Revenim.

Ionut CORFU (Nota: fotografia de coperta este cu caracter ilustrativ, nu are nicio legatura cu subiectul articolului)

 

 

DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. Starețul Hariton Negrea cunoaște foarte bine situația. S-a mulțumit să încaseze taxa de protecție de la respectivul călugăr. Anul trecut, numai la Hramul Cuvioasei Paraschiva, a făcut la Iași 70.000 RON din vânzări de materiale de colportaj; pachețele speciale cu vată sfântă și ulei de la mormântul Sfântului Iustin Pârvu.

  2. În tinerețe la insistenta cuiva apropiat am mers la mănăstire Petru Vodă la așa-zisul părinte Iustin. Am stat la ușa o grămadă, la un moment dat au început sa între și sa iasă și prin ușa din spate!!!
    Am rămas șocat și am spus:Daca și la mănăstire se folosește ușa din spate……
    Am plecat înjurind, nu am mai fost pe acolo. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.