Poiana Teiului are un camin cultural ”ultimul racnet” in satul Galu (foarte aproape de centrul comunei), facut cu fonduri europene.

Lucrarile au fost finalizate recent, iar caminul a fost adus la ultimele standarde in domeniu. Totul a fost reconceput din temelii, nimic nefiind lasat la voia intamplarii. Caminul are o cu totul alta fata, iar interiorul a fost amenajat pana la cel mai mic detaliu.

Astfel, caminul are o scena dotata cu orga de lumini, instalatie de sonorizare, instalatie de climatizare, loja si chiar si cabine pentru artisti. Asta, pe langa mobilier nou nouț, aparatura electronica: 5 laptop-uri, videoproiector sau masini pentru efecte vizuale. A fost instalata si centrala termica, au fost facute băi cu mai multe cabine si s-a amenajat si o parcare. Valoarea totala a investitiei obtinuta din fonduri europene, este de 1.825.000 de lei.

În caminul de la Galu isi desfasoara activitatea in mod regulat, un club de karate, cu 20 de copii inscrisi, iar rezultatele obtinute de cursanti sunt peste orice asteptari. O fata din satul Galu este campioana națională la 3 categorii, iar un băiat din Poiana Teiului a ocupat locul doi la un Campionat European.

Tot în noul camin, un coregraf din Targu Neamt preda cursuri de dans modern pentru 40 de copii din Poiana Teiului.

Si in satul Petru Voda au fost finalizate lucrarile pentru reabilitarea si modernizarea caminului cultural, urmand ca receptia sa se faca in luna ianuarie. Cladirea a fost de asemenea refacuta din temelii, pe un proiect cu fonduri europene, in valoare de 1.158.000 lei. ”Reabilitarea, modernizarea și dotarea unui Cămin Cultural în mediu rural pleacă de la necesitatea păstrării specificului local și a conservării valorilor din această zonă. De asemenea, astfel de proiecte sunt implementate și din necesitatea creșterii nivelului cultural al locuitorilor. Tin neaparat sa mai spun, că fără oamenii minunati din echipa mea de la Primarie si fara sprijinul si increderea cetatenilor din Poiana Teiului, nu am fi reusit sa ducem astfel de proiecte la bun sfarsit, de aceea, vreau sa la multumes tuturor”, a declarat primărița Ana Ancuta.

Tot cu fonduri europene, au fost facute si 4 noi locuri de joaca in Poiana Teiului: la Poiana Largului, la scoala de la Petru Voda, la scoala de la Galu si la scoala de la Dreptu. Fiecare loc de joaca se intinde pe aproximativ 200 de metri patrati, iar investitia totala este de 600.000 lei. Lucrarile au inceput in 2019, acum sunt finalizate si urmeaza sa se faca receptia.

Grație unui proiect inițiat de administrația locală prin GAL Ceahlau, copiii din comună vor beneficia de patru locuri de joacă special amenajate cu: leagăne, topogane, învârtitori și echipamente de joacă adaptate nevoilor și așteptărilor celor mici”, a mai precizat Ana Ancuța.

I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.