Un cămin pentru bătrâni care funcționa ilegal, a fost descoperit astăzi la Roman. Căminul în care erau cazați 12 bătrâni, aparține unei Asociații cu denumirea ”Bella Vita” și nu avea niciun fel de autorizație de funcționare. 6 dintre beneficiari au fost relocați astăzi, urmând ca restul să fie relocați mâine.

Au fost aplicate amenzi în valoare totală de peste 120.000 de lei, iar polițiștii au deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare în formă continuată. ”Astăzi, 01.08.2023, a fost identificată, pe raza municipiului Roman, o locație ce figura în evidențe ca “locuință protejată pentru persoane vârstnice” dar care nu deținea nici acreditare, nici licență.

La fața locului a fost solicitată prezența unui medic și a unui psihiatru pentru evaluarea celor 12 persoane vârstnice cazate la această locație. S-a luat măsura ca șase dintre beneficiari să fie transportați la Spitalul Municipal de Urgență Roman cu ajutorul SAJ Neamț, pentru evaluări medicale amănunțite, urmând ca în cursul zilei de mâine și ceilalți șase să fie transportați la aceeași unitate spitalicească”, a transmis Prefectura Neamț.

I.C. (sursa foto- Prefectura Neamț)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.