Ampla actiune a politistilor din Bicaz derulata luni, 3 noiembrie, a dus la depistarea in numai cateva ore a cinci persoane care au sustras lemn din padure. Primul care a cazut in plasa a fost un barbat de 35 de ani, din Tasca. Acesta conducea o autoutilitara pe strada Piatra Corbului, in jurul orei 13, cand a fost oprit de o patrula de ordine publica. Din verificarile efectuate s-a constatat faptul ca barbatul transporta grinda si rigla de molid fara a detine acte de provenienta si de transport pentru cei 4,99 mc de lemn, astfel ca materialul lemnos, in valoare de 1.850 de lei, a fost confiscat si predat Ocolului Silvic Bicaz, iar conducatorul auto a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 2.000 lei.
Seara, intre orele 18 – 21, politistii din cadrul Postului de Politie Hangu au actionat in zona Sasu –Hangu, pe linia prevenirii si combaterii delictelor silvice, astfel ca au identificat pe drumul forestier Sasu doua carute conduse de doi tineri de 22 si 24 de ani, ambii din Hangu, care transportau lemn de foc de esenta fag, fara a detine documente de provenienta. Totodata, in aceeasi zona a mai fost depistat un barbat de 30 de ani, din Hangu, care transporta cu o autoutilitara 1,50 mc lemn de foc esenta-fag, taiat rondele in stare verde, fara a detine acte de provenienta sau documente comunitare echivalente acestora. Materialul lemnos, in valoare totala de aproximativ 875 de lei, a fost confiscat si predat in custodia Districtului Silvic Hangu, iar conducatorii de vehicule au fost sanctionati fiecare cu cate o amenda de 2.000 lei pentru transport ilegal de material lemnos.
Actiunea a continuat in noaptea de 3 spre 4 noiembrie, cand in jurul orei 3,30 un echipaj de la Politia Bicaz a prins un vasluian cu lemne fara documente. O patrula de siguranta publica din cadrul Politiei orasului Bicaz care era in serviciul de patrulare auto pe strada Capsa, a oprit pentru control o autoutilitara care transporta material lemnos si in urma verificarilor s-a stabilit ca soferul, un barbat de 27 de ani din Deleni, jud. Vaslui, nu detinea documente de provenienta si transport pentru 5,04 mc de cherestea de molid. Lemnul, evaluat la 3.000 de lei, a fost confiscat si soferul a fost amendat cu 2.000 de lei.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.