Actualizare ora 15:30: Conform ISU Neamț, pericolul a fost îndepărtat. “Cei doi pompieri din cadrul Detașamentului Piatra Neamț (plt. adj. Istrati Adrian și plt. adj. Popa Ciprian) împreună cu prorietarul albinelor și apicultori din zonă au reușit să mute majoritatea stupilor în câmp, departe de circulația publică.
De asemenea, pavilionul apicol a fost tăiat cu accesoriile pentru descarcerare și a fost dus tot în câmp, unde aparținătorul își va reorganiza familiile de albine.
La locul producerii evenimentului au rămas 5 lăzi de stup goale pentru a colecta albina răzleață. “La momentul actual, mai sunt albine în zonă, urmând a intra în cei 5 stupi până la lăsarea întunericului (după cum ne-a comunicat un crescător de albine).
Localizarea albinelor s-a făcut prin crearea unei perdele de apă (ceață fină).

Stirea initiala: Un camion cu peste 60 de familii de albine, s-a rasturnat in aceasta dimineata in jurul orei 5, pe drumul national din comuna Tupilati, in zona Hanul Ancutei. După ce au scapat din stupi, albinele au devenit agresive. Un barbatul de 68 de ani din judetul Suceava, care conducea camionul, a ajuns la spital dupa ce a fost atacat de albine.

ISU Neamt a emis mesaj de avertizare prin RoAlert. In jurul pranzului, o echipa ISU Neamt actiona la fata locului pentru a izola roiul de albine. ”În această dimineață, în jurul orei 05:30, prin apel la 112 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe E 85 în localitatea Hanul Ancuței din comuna Tupilați.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri Roman și SVSU Tupilați.

O autoutilitară ce transporta aproximativ 60 de stupi cu albine s-a răsturnat pe și în afara părții carosabile. Stupii s-au deteriorat iar albinele au rămas în zona și sunt agitate, prezentand pericol de agresiune. O persoană în vârstă de 68 de ani a fost transportată de echipajul SMURD la spital în urma înțepăturilor de albine. De asemenea, forțele de intervenţie prezente la fața locului au fost înțepate.

Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor. A fost transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care s-a produs evenimentul.

La locul producerii evenimentului se deplasează un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Roman și un echipaj de pompieri cu o autospecială complexă pentru intervenție din cadrul Detașamentului Piatra Neamț.

Din echipajul de la Piatra Neamț fac parte doi subofițeri care cresc albine. Se va acționa pentru crearea unei perdele de apă (ceață fină) în vederea localizării albinelor”, a anuntat ISU Neamt la ora 11:30.

Un incident asemanator s-a mai petrecut in judetul Neamt, in comuna Dobreni, pe 20 aprilie 2015.

I.C. (sursa foto: ISU)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.